KOCAELİLİ DENİZE  HASRET

KOCAELİLİ DENİZE HASRET

  CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar, '112 kilometrelik kıyı şeridinde 35 liman bulunuyor. Buna rağmen 17 yeni liman başvurusu var. Limanlar konteyner...

 

 

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar, '112 kilometrelik kıyı şeridinde 35 liman bulunuyor. Buna rağmen 17 yeni liman başvurusu var. Limanlar konteyner ve TIR çöplüğüne dönüşmüş' dedi.

 

Körfez ilçeyi ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ilçedeki liman ve konteyner kirliliğiyle ilgili bir açıklama yaptı. Akar, ''Kocaeli, denizle içiçe olmasına rağmen Kocaeli halkı denize hasret yaşıyor” dedi. Limanların denizi işgal ettiğini vurgulayan Akar, şöyle konuştu: “Limanlar adeta konteyner ve TIR çöplüğüne dönüşmüş durumda. 112 kilometrelik kıyı şeridinde 35 liman bulunuyor. Buna rağmen 17 yeni liman başvurusu var. 

 Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun ifade ettiği gibi bu kent bir liman şehri olacaksa mutlaka dünyadaki örnekleri incelenerek hem sosyal hem de fiziksel şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.”

 

ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞMESİN

Limanlarda gerekli olan dolgu standartlarının bulunmadığı, yeterli TIR parkının olmadığı, demiryolu ve otoyol bağlantılarının da yapılmadığına dikkat çeken Akar, “İstanbul'un kirli sanayisini ve limanlarını kentimize transfer ederek, ilimizin bir çöplük haline dönüşmesine izin verilmemeli. Bu konuda meclis araştırma komisyonu kurulmalıdır. Bunun takipçisi olacağım” dedi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.