Kocaeli'den Düzce'ye yardım eli!

Kocaeli'den Düzce'ye yardım eli!

Düzce ili Gölyaka İlçesinde gece gece 04:08 sularında meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait mobil yardım TIR’ları yola çıktı.

Merkez üssü Düzce ili Gölyaka İlçesi olan 5.9 büyüklüğündeki deprem, bütün doğu Marmara’da hissedildi. Yaklaşık 10 saniye süren deprem sonrasında binlerce vatandaş korku ve panik içerisinde kendilerini sokaklara attı. Deprem sonrasında, Düzce'den gelen ilk bilgilerde, 22 yaralının olduğu ve birbiri ardına yaşanan artçı depremler nedeniyle vatandaşların evlerine giremediklerinin öğrenilmesi üzerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde harekete geçti. Belediyeye ait 2 mobil afet yemek tırı, 2 tam donanımlı itfaiye aracı ile bölgeye hareket etti.

 

duzce-1.jpg

 

BÖLGEYE GÖNDERİLEN TIRLAR

Düzce'ye gönderilen yemek tırlarının teknik özellikleri ise şu şekilde: Yemek TIR’ı günlük 30 bin kişilik çorba veya günlük 10 bin kişilik üç çeşit yemek çıkarabiliyor. Kendi jeneratörü ile 5 gün boyunca, dışarıdan elektrik bağlantısı yapılırsa sınırsız çalışabiliyor. Aracın çalışma alanı otomatik olarak genişleme özelliğine sahip. Ekmek TIR’ı ise günlük 12 bin normal ekmek, 2 saatte ise 4 bin Roll (küçük) ekmek çıkarabiliyor. Bu TIR’ın en önemli özelliği hareket halindeyken ekmek üretimi yapabiliyor.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.