“Kocaeli’den 75 firma Türkiye’nin en büyük kuruluşları arasında”

“Kocaeli’den 75 firma Türkiye’nin en büyük kuruluşları arasında”

Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, “Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu raporunda merkezleri başka illerde olup üretimleri ilimizde olan firmaları da dikkate aldığımızda 2020 yılında Kocaeli’den 75 firma bu listede yer almıştır” dedi.

MÜSİAD KEİ Diplomasi ve Gurme toplantısı Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Faruk Kaymakçı’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. MÜSİAD Gebze ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Faruk Kaymakçı, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V.  Yaşar Çakmak,  Gebze Teknik Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, 11 KEİ üyesi ülkenin (Azerbaycan, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan, Yunanistan) İstanbul Başkonsolosları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Ticaret Ataşeleri, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurahman Kaan ve çok sayıda davetli katıldı.

“TÜRKİYE’NİN BEL KEMİĞİ KONUMUNDA”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Faruk Kaymakçı’nın toplantıda yaptığı konuşmaların ardından Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, ilimiz teknoloji, sanayi, ithalat, ihracat verilerini açıklayarak, doğası, kültürü, tarihi, fuar ve kongre alt yapısı ile kış turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.  Yoğun programları sebebiyle programa katılamayan Vali Seddar Yavuz’un selam ve saygılarını ileterek konuşmalarına başlayan Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin; “Kocaeli’nin ülkemiz ekonomisine en önemli katkısı kuşkusuz sanayi ve teknolojik üretim faaliyetlerinden sağlanmaktadır. Sanayi üretimi açısından Kocaeli, Türkiye’nin bel kemiği konumundadır.

“KOCAELİ’DEN 75 FİRMA BU LİSTEDE YER ALDI”

TÜİK’in 2019 yılının  sektörler itibariyle Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verilerine göre Kocaeli’deki sanayi sektörünün yurtiçi payı %6,84, imalat sanayindeki payı %7,73’e çıkmaktadır. İstanbul sanayi odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu raporunda merkezleri başka illerde olup üretimleri ilimizde olan firmaları da dikkate aldığımızda 2020 yılında Kocaeli’den 75 firma bu listede yer almıştır. İstanbul Sanayi odasının açıkladığı listede merkezi Kocaeli olan firma sayısı ise 36’dır. Böylesine güzel bir organizasyonla Kocaeli’nin tanıtılmasına aracılık ettiğiniz için teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.