Kocaeli’deki otomotiv fabrikasından büyük yatırım

Kocaeli’deki otomotiv fabrikasından büyük yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı mayıs ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Listede Kocaeli’den onlarca firma yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçtiğimiz hafta ülke genelindeki yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı yatırım teşviki listesinde Kocaeli’den onlarca firma yer aldı. Kocaeli’de iş yapan firmalar yüz milyonlarca liralık teşvik almaya hak kazandı. Kocaeli’de faaliyet gösterip, yatırım teşvik belgesi almaya hak kazanan firmalardan biri de Çayırova’da faaliyet gösteren Farba Otomotiv Anonim Şirketi oldu. Farba Otomotiv, fabrikasına 125 Milyonluk yeni yatırım yapmayı planlıyor.

FAR VE SİNYALİZASYON MALZEMELERİ

Farba Otomotiv, yapacağı yatırım ile birlikte yıllık otomotiv farı ve sinyalizasyon ekipmanları üretim hedefini arttırıyor. Yapılacak yeni yatırımla birlikte yıllık 4 Milyon 600 bin adet otomotiv far ve sinyalizasyon malzemesi üretimini hedefliyor. Farba Otomotiv, 62 Milyon 833 bin liralık net yatırım yapacak. Bunun yanı sıra şirket 3 Milyon 473 bin dolar değerinde ithal makine ve teçhizat satın alacak. 3 Milyon 473 bin dolar bugünkü kur ile çarpıldığı zaman (1 Dolar= 17,90 TL) 62 Milyon 184 bin TL gibi bir para ediyor. Böylece fabrikanın yatırım tutarı 125 Milyon lirayı bulacak.

40 YENİ İSTİHDAM

Öte yandan şirket, yapacağı yatırımla beraber 40 adet yeni istihdam da sağlayacak. Şirket tüm bunlarla beraber Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından “Faiz Desteği, Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 Yıl, Vergi İndirimi %70, YKO %30” talep etti ve kabul gördü.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.