Kocaeli’deki o korkunç cinayet de raporda

Kocaeli’deki o korkunç cinayet de raporda

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Ekim ayına ilişkin raporu yayımladı. Rapora göre; 18 kadın öldürüldü, 19 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaydetti. Kocaeli’de ise bir kadın cinayete, bir kadın ise şüpheli bir ölüme kurban gitti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) raporuna göre ekim ayında erkekler tarafından öldürülen 18 kadından 12’sinin hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi. Altı kadın ise boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile öldürüldü. Öldürülen 18 kadının 11’i evli olduğu erkek, üçü birlikte olduğu erkek, biri oğlu, biri eskiden birlikte olduğu erkek, biri akrabası tarafından katledildi.

 

EVLERİNDE KATLEDİLDİ

Öldürülen kadınların birinin faille olan yakınlığı tespit edilemedi. Öldürülen kadınların 13’ü evinde, ikisi arabada, biri sokak ortasında, biri işyerinde, biri de avukatlık bürosunda öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 72’si evlerinde katledildi. Öldürülen kadınların 10’u ateşli silahlarla, dördü kesici aletlerle, ikisi darp edilerek, biri boğularak, biri kafasından taşla darbe edilerek öldürüldü.

 

KOCAELİ’DE BİR CİNAYET BİR ŞÜPHELİ ÖLÜM

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nu raporunda Kocaeli’deki o iki olayda yer aldı. Kocaeli'de yaşayan 44 yaşındaki Seyhan Gözel, birlikte olduğu Ali Akbaba tarafından takside ateşli silahla öldürüldü. Akbaba, daha sonra aynı taksiyle emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu. Şahıs tutuklandı. 28 yaşındaki Nefes Balkan birlikte olduğu Tunahan T. ile tartıştıkları sırada şüpheli bir şekilde 5. kat penceresinden düşerek öldü. Yapılan incelemede evde bazı eşyaların zarar gördüğü, arbede yaşanmış olabileceği ihtimali üzerine gözaltına alınan Tunatan T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.