Kocaeli’deki firmalar için milyonlarca liralık teşvik

Kocaeli’deki firmalar için milyonlarca liralık teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kasım ayında, Kocaeli'de yatırım tutarı 868 milyon TL olan 32 şirket için teşvik belgesi düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, kasım ayına ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, söz konusu ayda 1196 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 27 milyar 763 milyon 746 bin 292 lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 39 bin 170 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

 

TEK FİRMAYA 241 MİLYON LİRALIK TEŞVİK

Kocaeli’de kurulu bulunan 32 şirkete çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren 868 milyon 399 bin 684 lira teşvik belgesi verildi. Yapılacak olan yatırımlarla 436 kişi istihdam edilecek. Kocaeli’de en fazla yatırım teşvik alan şirket ise Gebze’de kurulu bulunan Elvanlar Plastik Ve Metal Enjeksiyon Kalıp Sanayi Ticaret Limited Şirketi oldu. Otomotiv sanayi için muhtelif plastik parçalar üretecek olan firma, 241 milyon lira teşvik alacak. Firma 80 kişiyi istihdam edecek.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.