Kocaeli’de Türkiye genç  avukatlar çalıştayı planlıyoruz

Kocaeli’de Türkiye genç avukatlar çalıştayı planlıyoruz

Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi Yürütme Kurulu’na Resul Uludağ’ın listesinden aday olan Gebzeli Cemal Emre Kaya seçilmeleri halinde, kendisinin de yer alacağı ekiple Kocaeli’de, 80 ilden katılımla genç avukatlar çalıştayı planladıklarını söyledi

Kocaeli Barosu Genç Avukatlar Meclisi seçiminde Resul Uludağ’ın listesinden yürütme kuruluna aday olan iki Gebzeli’den biri; Cemal Emre Kaya aynı zamanda ve halihazırda Baro Gebze Temsilciliği’nde yardımcı. “Bu zamana kadar yaptığımızdan farklı bir şey yapmayacağımız üzere, taşın altına elimizi koyduk” diyen Kaya seçim çalışmasına dört ay önce başlayan Uludağ’ın “Gebze’den iki aday istiyorum” davetiyle ekipte yer aldı.

GÜL VE ULUDAĞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

“Bizim Resul Uludağ ile yol yürüyor olmamızın asıl sebebi Gebze’ye en başından itibaren değer veriyor olması. Bütün meslektaşlara ulaşmak istiyor olması. Onun için kendisine bizzat burada da teşekkür ediyorum” diyen Kaya, Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül ve yönetimine de Gebze’ye sandık açılmasından ötürü teşekkür etti.

GEBZE DELEGESİ SEÇİM

SONUCUNU ETKİLEYECEK

Kaya, 09 Aralık Cuma günü gerçekleşecek seçime dair değerlendirmesinde, “Bundan sonraki süreçte Gebze’deki dengeler tabi ki değişecek. İzmit ve Gebze arasında ciddi bir yarış var. Gebze milliyetçiliği diye tanımladığımız zeminde baktığımızda; Gebze’de 300’e yakın meslektaşın oy hakkı var.  200 – 250’sinin sandığa gideceğini düşünüyoruz. Bu da seçim sonucunu etkileyebilecek” dedi.

Ekipte yer alan herkesin kendince projeleri olduğunu, kendisinin de Kocaeli merkezli ülke genelini kapsayacak bir çalıştay projesi içinde yer aldığını kaydeden Kaya, “Henüz resmi çalışmalarına başlamamakla birlikte Kocaeli Barosu’nun ev sahipliğinde, İzmit’te, ülke geneli 80 baromuzdan en az üçer dörder genç meslektaşımızın davet edilip katılacağı çok büyük bir çalıştay projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Hayal etmiyoruz çünkü yapmak istiyoruz ve yapmak için de elimizden geleni yapacağız. Bunun haricinde; yürütme kurulu üyeliğine aday arkadaşların kendi projeleri var” diye konuştu. Kaya ayrıca özetle şunları kaydetti:

BAROLAR BİRLİĞİNDE

GENÇ TEMSİLCİ İSTİYORUZ

“Ekip olarak yola, ‘birlik içinde gençlik’ sloganıyla koyulduk. Bu hem meslektaşlarımızın bir adada olmasına yönelik bir slogan. Hem de Türkiye Barolar Birliği’nin böyle bir meclisi, başkanı, kurumu yok. Kariyer merkezi adı altında basit bir sıfatlandırmayla sadece geçiştirilmiş bir oluşum var. Biz barolar birliğinde genç avukatlar temsilcisi istiyoruz. Bunun üzerine de ciddi bir çalışma yürüteceğiz. Hatta bu fikir İstanbul Çalıştayı’nda çıkmıştı. Bütün meslektaşlar arasında konuşulmuştu. Onun üzerine biz de olgunlaştırdık. Bu fikirle sahaya çıkacağız. Elimizden ne geliyorsa da yapacağız.”

7019-002.jpg

GEBZE TEMSİLCİ YARDIMCISI: Bu dönem Kocaeli Barosu Gebze Temsilciliği, Temsilci Yardımcısı olarak da görev üstlenen Cemal Emre Kaya; 1997 yılında Gebze’de dünyaya geldi. İstanbul Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi (2020) mezunu. Stajını Kocaeli Barosu’nda tamamladı, 2021’den bugüne üye. Genç Avukatlar Meclisi’nde mevcut dönemde fahri olarak görev üstlendi. Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.