Kocaeli’de tarımda sorun yok

Kocaeli’de tarımda sorun yok

Koronavirüs ile mücadelede kent genelinde önemli kararlar alındı. Temel tüketim ürünlerinin üretimi ile ilgili de üretimin devam etmesi yönünde çalışmalar sürüyor.

İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, koronavurüs nedeniyle şu ana kadar tarımda her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Kocaeli’nin köylerinde Kocaeli ve bölgenin sebze ihtiyacının karşılayan çiftçilerin üretimlerini sürdürdüğünü kaydetti.

ÜRÜNLER EKİLDİ

Kocaeli’de kırsal bölgede yaşayan vatandaşların alınan önlemlere uyduğunu söyleyen İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “İlçe ziraat odaları ve köylerdeki temsilcilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Şu anda köylerimizde bir sıkıntı yok. Şu an mevsimlik ekmemiz gereken ürünlerin büyük bölümü ekildi. Sadece hava şartlarından dolayı ekemediklerimiz var. koronavirüs nedeniyle şu anda köylerimizde üretim alanında sıkıntı yok.

ŞEHİRDEN GELENLER DİKKAT ETSİN

 İçişleri ve Tarım Bakanlığının ek genelgesi ile 60 yaş üstü ve 20 yaş altı yasağa tarım alanında esneklik getirildi. Bu nedenle tarlalarda çalışmakta sorun yok. Ancak şehirlerden kaçıp köylere gelenler tarım bölgelerinde üretim yapılmasını sekteye uğratabilir. Bu nedenle şehirlerden gelenlerin köylerde izolasyona uymalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.