Kocaeli'de Sahte İlan Skandalı: 52 Şüpheli Yakalandı

Kocaeli'de Sahte İlan Skandalı: 52 Şüpheli Yakalandı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nün Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma, 52 şüphelinin yakalanması ve onlarca dijital materyalin ele geçirilmesi ile sonuçlandı. Yapılan çalışmalar sonucu, Serkan Kınalı liderliğindeki bir suç örgütünün e-ticaret ve ilan platformları üzerinden sahte ilanlar vererek insanları dolandırdığı tespit edildi.

Suç örgütü, müşterilerle güven verici telefon görüşmeleri yaparak, deprem mağduru aileler ve engelli vatandaşlar dahil olmak üzere 37 kişiyi kapora, kargo bedeli, nakliye ve sigorta ücreti adı altında dolandırdı. Toplamda 52.675.400 TL'nin illegal para transferi gerçekleştiği belirlendi. Dolandırıcılar, parayı kendi hesaplarına ve çeşitli kripto para platformlarına aktararak izini kaybettirmeye çalıştı.

11 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

23 Nisan 2024'te Kocaeli başta olmak üzere 11 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda suç örgütü üyeleri yakalandı. Şüphelilerin evlerinde ve çağrı merkezlerinde yapılan aramalarda suça dair çok sayıda dijital delil toplandı. Yakalanan üç suç örgütü üyesinin daha önce toplam 25 yıl kesinleşmiş cezası olduğu da tespit edildi.Şüphelilerin işlemleri tamamlandıktan sonra 26 Nisan 2024'te Gebze Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.