Kocaeli’de kurulan ve kapanan şirket sayısı

Kocaeli’de kurulan ve kapanan şirket sayısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Mayıs ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini göre Kocaeli’de, Mayıs ayı içinde 32 küçük işletme açıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, mayıs ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Buna göre, mayısta bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 47,7, kooperatif sayısı yüzde 56,3, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 46,2 azalış gösterdi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 41,9, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 56,5 ve kooperatif sayısı yüzde 88,3 azaldı. Mayısta geçen yılın aynı ayına göre, kurulan şirket sayısı yüzde 30,3 ve kooperatif sayısı yüzde 51,2 artarken, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 22,1 geriledi.

KOCAELİ’DEKİ SON DURUM

 

Bu dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 8,4, kapanan kooperatif sayısı yüzde 75 artarken, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 61,3 azaldı. Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden olan Kocaeli’de yeni kurulan şirket sayısı Mayıs ayından azaldı. Kocaeli’de Nisan ayında 186 yeni şirket kurulurken, bu sayı Mayıs ayında 99’a geriledi. Bununla birlikte Kocaeli’de, Mayıs ayı içinde 32 küçük işletme açıldı. Kocaeli’de kurulan bu şirketler toplam sermayesi ise 28 milyon 260 bin lira oldu. Kocaeli’de Mayıs ayında 5 şirket ve 9 küçük işletme kapandı. 20 şirket için ise tasfiye kararı alındı. Kocaeli’de 2021 yılının ilk 5 ayında kurulan şirket sayısı 971’e, küçük işletme sayısı ise 254’e yükseldi. Aynı dönemde kapan şirket sayısı 74, küçük işletme sayısı ise 154’e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.