Kocaeli’de konut fiyatları bir yılda yüzde 220 arttı

Kocaeli’de konut fiyatları bir yılda yüzde 220 arttı

Türkiye genelinde Temmuz ayı sonu itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 195 seviyesinde gerçekleşirken, Kocaeli’de ise yıllık artış yüzde 220’ye ulaştı.

Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Temmuz ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 195 seviyesinde gerçekleşirken, Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 10 bin 683 TL, ortalama konut fiyatı 1 milyon 410 bin 156 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl oldu. Temmuz ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artışı en yüksek olan iller sırasıyla Mersin, İstanbul ve Antalya oldu.

 

YÜZDE 220 ARTTI

Kocaeli ise yıllık konut satış fiyatları bakımında en fazla artışın yaşandığı illerin başında geldi. Kocaeli’de ortalama metrekare satış fiyatı 9 bin 455 TL olurken, ortalama satış fiyatı ise 1 milyon 276 bin 425 lira oldu. Kocaeli’de konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 220 seviyesinde gerçekleşirken, konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl oldu.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.