Kocaeli’de kızarmadık yer kalmadı

Kocaeli’de kızarmadık yer kalmadı

Kocaeli’de 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' çok büyük artış yaşandı. Artan vaka sayıları Sağlık Bakanlığı’na ait HES uygulamasına da yansıdı. Kocaeli’de adeta kızarmadık yer kalmadı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre,   Kocaeli'de haftada 21 bin 200 kişi koronavirüse yakalanıyor. Kocaeli’nin günlük vaka sayısı ise ortalama 3 bin 30 kişiye yükseldi. Kocaeli bu hafta en fazla vaka görülen ikinci il oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22-28 Ocak tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Son verilere göre, Kocaeli’deki vaka sayıları ciddi bir biçimde artmaya başladı. Yeni haritaya göre; Kocaeli’de 100 bin kişide haftalık vaka sayısı 1042,88 oldu. Geçtiğimiz hafta bu oran 930,58’di.

KIRMIZI RENGE BÜRÜNDÜ

Kocaeli, ülke genelinde en fazla vaka görülen ikinci il oldu. Bu korkunç artış ile birlikte Kocaeli’de bütün ilçeler kırmızı renge büründü. Sosyal hareketliliği en yoğun olduğu yer olan Gebze merkez de Kırmızı renk etkisini sürdürüyor. Dilovası, Darıca ve Çayırova koronavirüsün en çok görüldüğü ilçeler arasındaydı. Bu ilçeler arasında Dilovası nispeten daha iyi durumdaydı fakat artan vaka sayıları ilçedeki iyiye gidişi tersine çevirdi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.