Kocaeli’de kişi başı  yeşil alan 26 kat arttı

Kocaeli’de kişi başı yeşil alan 26 kat arttı

İlimiz genelinde 2019 öncesinde 0.5 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan 2019 sonrası 13 metrekareye yaklaştı. Kocaeli’den Bilecik’e gidip yine dönen Büyükakın, “Gözlemle söylüyorum. Griydik, yeşile döndük. Yeter mi, yetmez” dedi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KBB yönetimini devraldıklarında il genelinde 0.5 metrekare olan kişi başı aktif yeşil alan miktarının günümüzde 13 metrekareye ulaştığını söyledi. KBB’de 10 yılı aşkın süre genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreterlik görevinin ardından Bilecik’e vali atanıp 2019 yerel seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP’den KBB adayı olarak atanan ve yerel seçimde açık ara farkla sandıktan çıkan Büyükakın şunları söyledi:

EN YEŞİL ENDÜSTRİ ŞEHRİ OLMALIYIZ

“Bunu bir dönem şehrimizden uzaklaşmış, başka bir ile gidip oradan ilimize gelirken dışarıdan fark etmiş biri olarak söylüyorum. Kocaeli gri bir şehirdi, yeşile döndü. Yeter mi, yetmez. Daha da fazlasını yapmak lazım. Kocaeli’yi; Türkiye’nin endüstriyel şehirleri arasında en yeşil şehir haline getirmemiz lazım. Bunun mücadelesini veriyoruz. Haftada en az bir gün park bahçelerle ilgili projeleri takip ediyorum, değerlendiriyorum. Orada da sürekli yeşil alanların arttırılması ile ilgili çalışmaları teşvik ediyorum.”

SEKA PARK ALANI KADARDI!

Büyükakın, meclisin son toplantısında yaptığı konuşmada, “Toplam yeşil alan 500 bin metrekare idi yani Seka Park alanı kadardı. Şu anda 23 milyon metrekare. Geçtiğimiz üç dönem boyunca da 8 milyon 500 bin adet ağaç dikildi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.