Kocaeli’de kış lastiği denetimi başladı

Kocaeli’de kış lastiği denetimi başladı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayan zorunlu kış lastiği denetimi yapıldı.

Kocaeli'de şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kullanılması gereken kış lastiği denetimi Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Otogar mevkiinde yoğunlukta olmak üzere kentin farklı noktalarında şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları durduran ve lastiklerin diş derinliğini kontrol eden ekipler, yasal lastik derinliği 4 mm altında olanlara bin 152 TL cezai işlem uygulandı.


YENİ YILDA CEZA ORANLARI GÜNCELLENECEK
Öte yandan denetimlerde sürücülerin takografları ve emniyet kemer kontrolleri de yapıldı. Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2023 itibarıyla güncellenecek. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan 2023'e kadar devam edecek. Denetimlerin ise sıklıkla devam edeceği belirtildi.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.