Kocaeli'de kadınlara hakları anlatıldı

Kocaeli'de kadınlara hakları anlatıldı

Kocaeli'de Astsubay Kıdemli Üstçavuş Şenay Soylu tarafından kadın velilere hakları anlatıldı, aile içi ve kadına yönelik şiddettin önlenmesine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.

Aile içi ve kadına yönelik şiddete ilişkin sıfır tolerans ile görev yapan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, "KADES İçin Buluşma" projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamındaki etkinlikte kadın velilere, 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi" kanunu kapsamında bilgilendirmeler yapıldı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Kısım Amiri Astsubay Kıdemli Üstçavuş Şenay Soylu tarafından verilen eğitime, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan da katıldı. Eğitim kapsamında ilk olarak kadın velilere, kadına karşı şiddet konusu anlatıldı. Ardından şiddet karşısında devletin kadınlara tanıdığı haklardan bahsedildi. Şiddetle karşılaşma durumunda ne yapmaları gerektiği de kadın velilere aktarıldı. Son olarak ise KADES uygulamasını nasıl kullanmaları ve neden kullanmaları gerektiği gösterildi. Soylu’nun ardından Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Kısım Amiri Kıdemli Başçavuş Fatih Horzum da, çocuklarının uyuşturucu kullanma şüpheleri karşısında yapılması gerekenlere velilere söyledi.

 

"KADINLAR PSİKOLOJİK ŞİDDETE MARUZ KALIYOR"

2012 yılından bu yana Türkiye'de yürürlükte olan 6284 sayılı kanun hakkında kadın velileri bilgilendiren Şenay Soylu; fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel olmak üzere dört farklı şiddet türü olduğunu belirtti. Soylu, “Şiddet mağduru kadın, yalnızca şiddete maruz kaldığında, dayak yediğinde gelip kolluk kuvvetlerine başvuruyor. Ancak 6284 sayılı kanun der ki; 'Hayır, şiddet sadece fiziksel değil'. Biz kadınlar, yaşamış olduğumuz şiddetin farkında değiliz. Mesela psikolojik şiddete kadınlar, doğumundan ölümüne kadar sayısız şekilde maruz kalıyor. Kadınlar, sırf kadın oldukları için her yerde bu psikolojik şiddeti yaşıyor. Devlet de diyor ki, 'Ben kadınları korumakla mükellefim ama kadınlarımızın yaşamış olduğu şiddetin farkına varması gerekiyor ki gelsin bana şikâyette bulunsun’” şeklinde konuştu.

 

manset-2-165.jpg

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.