KOCAELİ’DE İLK VE TEK:  Otizm Spor ve Yaşam Evi görkemli açıldı

KOCAELİ’DE İLK VE TEK: Otizm Spor ve Yaşam Evi görkemli açıldı

Güzel İşler Kalbe Değer’ vizyonu ve sosyal belediyecilik anlayışıyla halka dokunan projelere imza atan İzmit Belediyesinin Yahyakaptan’da kente kazandırdığı Otizm Spor ve Yaşam Evi TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın katılımıyla resmi olarak açıldı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla İzmit halkını gülümsetmeye devam eden İzmit Belediyesinin Yahyakaptan Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Otizm Spor ve Yaşam Evi, geçtiğimiz haftalarda hizmet vermeye başladı. Kocaeli’de ilk ve tek olan Otizm Spor ve Yaşam Evi’nin resmi açılış töreni ise bugün TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından Otizm Spor ve Yaşam Evi’ne katkılarından dolayı Zeray Vakfı Kurucusu Zeki Zeray adına Zeray Vakfı İdari İşler Müdürü Doğan Çelikbaz’a plaket takdiminde bulunuldu.

chp-kocaeli-milletvekili-nail-ciler.jpeg

izmit-belediye-baskani-fatma-kaplan-hurriyet.jpeg

MUSA CAN’DAN BAŞKAN HÜRRİYET’E PLAKET

9 aylıkken otizm teşhisi konan ailesi ve öğretmenlerinin desteğiyle ilkokul ve lise öğrenimini tamamlayan ve İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 3.Sınıf Öğrencisi Musa Can Gündoğan Başkan Hürriyet’e otizmli bireyler için hayata geçirdiği çalışmalardan dolayı plaket hediye etti.

ÖZEL BİREYLERİN PERFORMANSI ALKIŞ ALDI

Plaket takdimlerinden sonra Yaşama Destek Evi’nin özel çocukları ritim gösterisi gerçekleştirdi. Ritim gösterisinin ardından da sahneye çıkan 39 aylıkken otizm tanısı konulan Deniz Eralp Coşkun piyano performansı sergiledi. Gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Ayrıca Otizm Spor ve Yaşam Evi’nin girişinde kurulan özel birey Erhan Avdan’ın resim sergisi de büyük beğeni topladı.

AÇILIŞA GENİŞ KATILIM

Otizmli bireylerin gelişimine katkı sağlamak ve otizmli bireylerin yakınlarını desteklemek, hayatlarına dokunabilmek, bilinçlendirmek, sosyal yaşama dâhil etmek amacıyla kurulan merkezin açılışına TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın yanı sıra CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Gwçmiş Dönem Belediye Başkanları Hikmet Erenkaya, Metin Alan, Fikret Toker, Yahya Kaptan Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Hüseyin Necdet Gümüş, Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Eski Başkanı Özel İlkin Kılıçaslan, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

“BURADA OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

Programda konuşan TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca şu ifadeleri kullandı; “Biz değerli belediye başkanımla birlik o otobüse bindik, hep birlikte İzmit’e geldik. İzmit’te bizi karşılayan araçlarda “İzmit Hürriyet’in geliyor” yazıyordu. Gerçekten İzmit Hürriyet’ine kavuşmuş. O gün o mitingde değerli başkanımız bir konuşma yapmıştı ve ben o konuşmanın ardından ilk defa İzmit’e geliyorum. O konuşmada verdiği sözleri ve İzmit’in önemli bir figürü olarak verdiği sözleri yerine getiriyor olması ve böyle anlamlı bir açılışta ona tekrar eşlik etmek benim için çok önemli ve çok gurur verici.’’dedi.

“YILLARDIR EMEK VERDİĞİMİZ GÜZEL BİR İŞE İMZA ATTIK”

Açılış programında konuşma yapan İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Otizmli kardeşlerimizin dünyasına giriş yapmak için anlayış ve empatiye ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Onların ne hissettiklerini, neye ihtiyaç duyduklarını anlamak için çaba sarf etmeliyiz hep beraber. Onların yaşadığı zorlukları, güçlükleri göz ardı etmeden, yanlarında dimdik durmak zorundayız. İşte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Otizm Spor ve Yaşam Evi’mizde otizmli bireylerimiz ve çocuklarımıza ve onların değerli ailelerine bu ortamı sunabilmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu proje, toplumumuzun her bireyinin eşit fırsatlara sahip olması ve potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirebilmesi için öncelikli adımlardan bir tanesi. Otizmli bireylerimizin de yaşamlarının her alanında başarılı ve mutlu olmalarını sağlamak amacıyla bu merkezi kurduk.’’dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLKLERE İMZA ATIYOR”

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ise programda yaptığı konuşmada, “Burası sanayinin devleştiği, farklı kültürlerin birleştiği teknolojinin vücut bulduğu bir bölge. Bu bölgede gerçekten bir ilke imza atan belediye başkanımı kutlamak istiyorum. Bu çocukların özel durumunu çok yakından bilen bir kişiyim. Belediye başkanımızı gerçekten kutluyorum. Çocukların özel durumunu çok yakından bilen biriyim. Bunların kişisel gelişimine katkı sağlayacak onları topluma bir nefer olarak kazandıracağız. İnsanın eğitilmesi demek toplumun gelişmesi toplumun gelişmesi ülkenin ve bölgenin gelişmesine katkı sağlar. Ben değerli belediye başkanımızın burada yaptığı birkaç projeyi de biliyorum. İlklere imza atıyor. Diğer belediyelere de örnek olmasını temenni ediyorum. Böyle sıcak bir günde yüreğimize su serptiniz sağ olun var olun diyorum. Hem İzmit Belediye Başkanını hem de değerli personelini kutluyorum.”

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Hüseyin Necdet Gümüş’te bir konuşma yaptı. Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.