Kocaeli’de günde 936 kişi koronavirüse yakalanıyor

Kocaeli’de günde 936 kişi koronavirüse yakalanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasına göre Kocaeli’de günde ortalama 936 kişi koranavirüse yakalanıyor.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı 13-19 Kasım tarihlerini kapsayan 100 binde görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı.  Kocaeli’de vaka sayıları bu hafta düştü. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Kocaeli’de geçtiğimiz hafta 100 bin kişide görülen vaka sayısı 327,70’e düştü. Kocaeli'de düşen vaka sayısına rağmen haftada 6 bin 554 kişi koronavirüse yakalanıyor. Kocaeli’nin günlük vaka sayısı ise ortalama 936 kişi.

 

VAKA SAYISI BU KEZ DÜŞTÜ

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşılan, 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasında ise Kocaeli’de vaka sayıları bu hafta az da olsa düştüğü görüldü.  27 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıklandı. Son verilere göre, Kocaeli’deki vaka sayıları bu hafta az da olsa düştü. Yeni haritaya göre; Kocaeli’de 100 bin kişide haftalık vaka sayısı 327,70 oldu. Geçtiğimiz hafta bu oran 357,24’ydi. Kocaeli, en fazla vaka görünen 11. il oldu. Sosyal medya hesabından bir değerlendirme yapan Bakan Koca, “27 Kasım-3 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Eskişehir, Artvin, Sinop, Denizli, Giresun, Gümüşhane” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.