Kocaeli'de FETÖ operasyonu

Kocaeli'de FETÖ operasyonu

FETÖ terör örgütü yöneticileri ile HTS kaydı olan şüpheliler hakkında İstanbul merkezli Kocaeli ve Sakarya’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne kurban ve himmet adı altında Ahmet Hakan A., Ahmet K., Edip Ercan Y., Fevzi D., Hakan K., Halil T., Mehmet Fatih P., Muammer D., Serdar S., Serkan Ü., ve Yaşar K. olmak üzere 11 şüphelinin para verdikleri ve sohbetlere katıldıkları tespit edildi. 3 şüphelinin Bank Asya'yı fonlamaya yönelik hesap açtıkları, çok sayıda şüpheli işlem hareketlerinin bulunduğu, örgüt ile iltisakı nedeniyle KHK ile kapatılan PAK Eğitim İş Sendikasına üye oldukları anlaşıldı.

 

KOCAELİ’DE OPERASYON

2 şüphelinin Bylock programını kullandığı, 6 şüphelinin örgütün çatı yöneticileri ile HTS kayıtlarının olduğu, 5 şüphelinin örgütün basın yayın organlarından olan gazete ve dergilere abone oldukları, bazı şüphelilerin örgüte müzahir Asya Termal Tatil Köyünde konaklama kayıtlarının olduğu tespit edildi. HTS kayıtlarında şüphelilerin, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan haklarında kovuşturma ve soruşturma yürütülen şahıslarla görüşme kayıtları tespit edildi. Soruşturma kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğinden arama, el koyma ve inceleme kararı alındı 11 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli olmak üzere Kocaeli ve Sakarya'da eş zamanlı operasyon gerçekleşti.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.