Kocaeli’de entübe hasta sayısı 4’e düştü

Kocaeli’de entübe hasta sayısı 4’e düştü

Kocaeli’de yoğun bakımlarda yatan hasta sayısı 10’un, servislerde yatan hasta sayısı 50’nin altına düştü. Entübe hasta sayısı ise sadece 4 olarak kayıtlara geçti.

Koronavirüs vaka sayılarının Türkiye genelinde azalması birlikte maske yasağı, sağlık kuruluşları ve toplu taşıma dışındaki tüm alanlarda kaldırıldı. Ülke genelindeki vaka sayısındaki düşüş ile birlikte Kocaeli’deki hastanelerde hasta yok denecek kadar az. Yoğun bakımlarda yatan hasta sayısı 10’un altına düşerken, entübe hasta sayısı ise sadece 4 olarak kayıtlara geçti. Servislerde yatan hasta sayısı ise 50’nin altında.

 

SERVİSLER KAPANDI

Pandeminin başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana kadar vaka sayıları Türkiye ortalamasına paralel giden hatta zaman zaman ortalamanın üstüne çıkan Kocaeli’de artık vaka sayıları yok denecek kadar az. Hastanelerde yatan hasta sayısı 50’nin altına düşerken sadece Derince ve Darıca Eğitim ve Araştırma hastaneleri ile Kocaeli Devlet Hastanesi’ndeki az sayıda yatakla pandemi servisleri bırakıldı. Diğer hastanelerde pandemi servisleri kapandı ve hastanelerde normale dönüldü. Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde büyük sıkıntı olan yoğun bakımlarda ise büyük rahatlama yaşanıyor. Dün itibariyle yoğun bakım servislerinde yatan hasta sayısı Kocaeli’nin genelinde 10’un altına düştü. Entübe hasta sayısının ise 4 olduğu öğrenildi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.