Kocaeli’de en çok Suriyeli Gebze’de

Kocaeli’de en çok Suriyeli Gebze’de

İl Göç Koordinasyon Toplantısında konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli genelinde en çok Suriyelinin Gebze’de olduğunu ifade etti.

Gebze’de Kaymakam Mustafa Güler’in girişimleri ile Şubat ayı başında açılan Göç İdaresi Grup Başkanlığı bölgemizde hizmet vermeye başlamıştır.
Kaymakam Mustafa Güler’in Başkanlığında Ticaret Odası Meclis Salonunda Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarının Müdürleri, Yabancı Uyruklu Vatandaşların İş ve İşlemlerini Yürüten Personeller ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yetkililerinin katılımıyla İl Göç Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda ilk olarak Gebze Göç İdaresi Çalışma Grup Başkanı Veysel Kıyak konuşma yaparak iş ve işlemler hakkında bilgi verdi. Ardından Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, İlçe Çalışma Grup Başkanlığının açılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek yardım ve desteklerinden dolayı Kaymakam Mustafa Güler’e teşekkürlerini iletti. 

SURİYELİLERLE İLGİLİ CİDDİ SORUNLAR OLMADI

Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Mustafa Güler “Bütün kurumlarımızda yabancı uyruklu vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini takip eden personellerimiz bulunmaktadır. Bunların arasında koordinasyonun olması mutlaka gereklidir. Gerekirse bir çalışma grubu kurularak işbirliği içinde çalışılması ve işlemlerin yürütülmesi gerekmektedir. Yabancı uyruklu vatandaşlarımızın resmi işlemlerinde sosyal durumları, eğitimleri, sağlıkları ile ilgili konuları mutlaka bu grupta paylaşılarak tüm paydaşların haberdar olması sağlanmalıdır. Bu vesile ile aynı iş farklı kurumlarca yapılabiliyorsa gereksiz iş yükününde önüne geçilmiş olacaktır. Kocaeli İl genelinde en çok Suriye vatandaşı ilçemizde bulunmakta olup bu zamana kadar bize intikal eden çok ciddi sorunlar olmamıştır.  İnşallah bu toplantı göçmen vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin daha hızlı bir biçimde yapılabilmesi konusunda verimli olur ” dedi ve İlçe Çalışma Grup Başkanlığı’nın hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SUNUM YAPILDI
Kocaeli İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Ülkü Doğan, toplantıda, ülkemizdeki göç, göç yönetimleri, uyum ile ilgili sunum yaparak ilçe istatistikleri, uyum strateji belgesi ve ulusal eylem planı çerçevesinde yapılacak uyum faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Toplantının ardından soru - cevap yapılarak kurumların uyum alanında gerçekleştirdikleri faaliyetler dile getirildi.

2-093.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.