Kocaeli’de Emlak Derneği Zaferi: Yüksek Ücret İptal Edildi

Kocaeli’de Emlak Derneği Zaferi: Yüksek Ücret İptal Edildi

Kocaeli Emlak Müşavirleri Derneği, Kocaeli Emlakçılar ve Sanatkarlar Odası'na karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, odanın 2023 yılında yürürlüğe koyduğu 500 liralık hizmet tarifesini iptal etti.

Kocaeli Emlakçılar ve Sanatkarlar Odası'nın 2023 yılında yürürlüğe koyduğu 500 liralık hizmet tarifesi, Kocaeli Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yaşar Durmaz tarafından mahkemeye taşındı. Durmaz, hizmetin gerçek bedelinin 15 lira olduğunu belirterek odayı dava etti ve dava sonucu mahkeme, 500 liralık ücretin yönetmeliğe aykırı olduğuna karar verdi.

Hizmet Tarifesi İptal Edildi
Durmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“Yaklaşık 8 aydır Kocaeli Emlakçılar ve Sanatkarlar Odası'nın 2023'te yürürlüğe soktuğu tavsiye niteliğindeki Hizmet Tarifesi, Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından temyiz ve istinaf yolu kapalı olarak iptal edildi. Benim haklılığım tescillendi. Gerçekte toptan fiyatı 15 ₺ olan hizmet tarifesini 500 ₺’den Bakanlık onaylı diye üyelerine satılan tarifeyi almadım, kendimi ihbar ettim ve 1371 ₺ ceza yazdırdım."

Devam Eden Soruşturmalar
Durmaz, sürecin devam ettiğini belirterek şunları ekledi: “25.000 ₺ masraf yaptım. İşlemin iptali için açtığım davada Kocaeli İdare Mahkemesi beni haklı gördü. Tarifedeki Danışmanlık saat ücreti 500 ₺ + KDV hükmünün Taşınmaz Ticaret Yönetmeliği'ne aykırı olduğuna karar vererek işlemi ve cezayı iptal etti. Dolayısıyla Tarife kadük kaldı. Devam eden diğer şikayetlerimle ilgili olarak bugün itibariyle tam 3 klasör evrak oldu. Bakanlık soruşturması devam ediyor. Ön inceleme bitti, şimdi müfettişleri bekliyoruz."

İtiraz Süreci
“5362 sayılı kanunlar gereği vereceğim dilekçe ve şikayet konusu artık kalmadı. Bugün en son dilekçelerimizi de İl Ticaret Müdürlüğü'ne, KEO'ya ve KESOB'a arz ettik. Bakalım hukukun üstünlüğü mü, yoksa üstünlerin hukuku mu galip gelecek. Zaman iyi ilaçtır. Bu işin sonunda ne olacak ben de merak ediyorum. Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler” dedi.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.