Kocaeli'de Ekmek Zammı: Onay Yok, Uygulama Var

Kocaeli'de Ekmek Zammı: Onay Yok, Uygulama Var

Kocaeli Fırıncılar Odası'nın önerdiği ekmek fiyat artışı, ilgili komisyon ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanmadı. Esnaf ve Sanatkarlar Birliği onayı ile uygulamaya konulan zamma Kocaeli Valiliği veya Büyükşehir Belediyesi'nin yargı yoluyla müdahale edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Kocaeli Fırıncılar Odası tarafından önerilen ve Pazartesi itibariyle uygulamaya konulan ekmek zammı, Ticaret Bakanlığı'nın onayını alamadı. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin de içinde olduğu bir komisyon tarafından reddedilen zammın iptali ya da yürürlüğünün durdurulması konusunda, yerel yönetimlerin mahkemeye başvurup başvurmayacağı ise henüz belirsiz.

2 DEFA REDDEDİLDİ

Fırıncılar Odası, 210 gram ekmeği 8 liradan satarken, gramajı 200 grama düşürüp fiyatını 10 lira yapma talebini ilgili yerel komisyona taşıdı. Komisyonun ret kararı sonrasında oda, bu talebi Ticaret Bakanlığı'na taşıdı, ancak bakanlık da onay vermedi. Federasyon aracılığıyla yapılan ikinci başvuru da reddedildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Fırıncılar Odası, son çare olarak yasal hakkını kullanarak talebini Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'ne sundu ve birliğin onayıyla zammı uygulamaya başladı. Şimdi ise Kocaeli Valiliği ya da Büyükşehir Belediyesi'nin, fiyat artışının durdurulması ve iptali için hukuki yollara başvurup Başvurmayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.