Kocaeli'de ekmek tüketiminde düşüş

Kocaeli'de ekmek tüketiminde düşüş

“Evde Kal ” çağırısına uyan vatandaşlar evinde ekmek, börek ve benzerihamur işleri yapmaya başlayınca Kocaeli’de ekmek tüketimi düştü.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemize de yayılan koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar tedbir amaçlı evden çıkmıyor. “Evde Kal” çağrısına uyan vatandaşlar evden dışarı çıkamayınca evde ekmek, börek ve benzeri hamur işleri yapmaya başladı. Ayrıca tedbir amaçlı lokanta ve restoranlarında kapanması fırıncı esnafını etkiledi. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, ilimizde ekmek tüketiminin düştüğünü söyledi.

EKMEK ÜRETİMİ YÜZDE 40 DÜŞTÜ

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Lokantaların ve restoranların kapanması bizim sektörü de etkiledi. Fırıncı esnafı lokantalara ve restoranlara ekmek satışı yapıyordu. Ayrıca “Evde Kal” çağrısı sebebiyle vatandaşlar evlerinde ekmek, börek ve benzeri hamur işleri yapmaya başladı. Bu yüzden ekmek tüketimi düştü. Ekmek tüketiminin düşmesi, ekmek üretiminin de yüzde 40 oranında kapasitesinin düşmesine neden oldu. Üretim düştü ama giderlerimiz halen daha aynı. Önümüzde Ramazan ayı var. Bu süreçte personel de çıkartmak istemiyoruz. Vardiya sistemine geçtik. 1 gün bir vardiya çalışıyor. Ertesi gün başka bir vardiya gelip ekmek yapıyor. Böylelikle hem evde kal çağrısına destek oluyoruz hem de düşen kapasite sebebiyle önlem alıyoruz.”. Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.