Kocaeli’de eğitim sınırlı başlayacak

Kocaeli’de eğitim sınırlı başlayacak

Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle kasım ayında tekrar ara verilen yüz yüze eğitim sınırlı olarak yeniden başlıyor. Kocaeli genelinde 15 Şubat’ta sınıf mevcudu en fazla 15 olan 78 köy okulu ve 58 anaokulunda yüz yüze eğitime geçilecek.

13 BİN 219 ÖĞRENCİ OKULA GİDECEK

Salgın nedeniyle 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayan okullar kasım ayında vakaların artması ile tekrar kapandı. Sömestr tatilinden sonra 15 Şubat Pazartesi günü yeniden yüz yüze başlayacak. Sınıf mevcudu 15’i geçmeyen okullarda başlayacak olan yüz yüze eğitimde  Kocaeli’de 136 okul kapılarını öğrencilerine açacak. Sınırlı başlayacak olan yüz yüze eğitimde 976 öğretmen 13 bin 219 öğrenci okullara gidecek.

136 OKUL AÇILACAK

 Köy okulları başta olmak üzere uzaktan eğitimin sıkıntılı olduğu ve okula giden nüfusun seyrek olduğu bölgelerde Bilim Kurulu’nun önerisi ile Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimi başlatıyor. Kocaeli’de şehir merkezlerinde bulunan 58 okul öncesi bağımsız anaokulu, 43 ilkokul ve 35 ortaokul açılacak. Okullarda normal 5 günlük eğitim verilecek. Devlet okulları ve bağımsız anaokulları dışında sınıf mevcudu 15’i geçmeyen özel okullar da yüz yüze eğitime başlayabilecek. Özgür Kocaeli

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.