Kocaeli’de çek ve senetlerde büyük patlama

Kocaeli’de çek ve senetlerde büyük patlama

Kocaeli Türkiye’nin en zengin kentlerinden biri olmasına rağmen işler pek iyi gitmiyor. Kocaeli’de karşılıksız çek ve protestolu senetlerde büyük artış var.

Kocaeli’de karşılıksız çek ve protestolu senetlerde büyük artış var. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin raporlarından derlenen bilgilere göre, Kocaeli’de ocak ayında protesto edilen senet miktarı 288 oldu. Protesto edilen senetlerin tutarı ise 26 milyon 425 bin liraya yükseldi. 2023 yılının iki ayından protesto edilen toplam 635 senedin tutarı ise 42 milyon 571 bin 138 TL’ye ulaştı.

KARŞILIKSIZ ÇEKLER
Kocaeli’de karşılıksız çeklerle ilgili ise durum da hiç iyi değil. Kocaeli’de 2023 yılının ilk iki ayından 403 çek karşılıksız çıktı. Karşılıksız çıkan çeklerin tutarı ise 112 milyon 182 bin lira oldu. Sadece şubat ayında 163 karşılıksız çekin kesildiği Kocaeli’de bu çeklerin parasal değeri ise 34 milyon 507 bin lira oldu. Kocaeli ticari faaliyetlerde kullanılan çek ve senetlerde yaşanan bu sorun esnafın ne denli zorluklar içinde olduğunu çok basit bir göstergesi olarak karşımız çıkıyor.

Haber: Tuğçe YAKICI
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum