Kocaeli’de bu yıl 23 tane deprem oldu

Kocaeli’de bu yıl 23 tane deprem oldu

Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın verilerinden derlenen bilgilere göre, 2022 yılının ilk 11 ayından Kocaeli’de sadece 23 deprem meydana geldi.

17 Ağustos depremi gibi büyük bir acı çeken Kocaeli için “deprem” kelimesini bile duymak çok farklı hisler uyandırıyor. O acı günleri yaşayan Kocaeli’de aradan yıllar geçse bile anılar tazeliğini koruyor. Ama asla unutmamamız gereken deprem diye bir gerçeğimiz var. Kocaeli, depremsellik açısında Türkiye’nin en riskli bölgelerinden biri. Türkiye’nin en tehlikeli fay hattı olarak bilinen Kuzey Anadolu Fay hattının tam üzerinde bir kent.

 

11 AYDA 23 DEPREM

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde, her gün irili ufaklı çok sayıda deprem oluyor. Aslında vatandaşlar arasında Kocaeli’de de her gün deprem olduğu yönünde bir algı var. Aslında işin gerçeği hiçte öyle değil. Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın verilerinden derlenen bilgilere göre, 2022 yılının ilk 11 ayından Kocaeli’de sadece 23 deprem meydana geldi.

 

EN BÜYÜĞÜ 1.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Bu depremlerin en büyüğü, 7 Ocak günü merkez üssü Başiskele olan 1.9 büyüklüğündeki depremdi. Bu yıl Kocaeli’de 2’nin üstünde herhangi bir deprem yaşanmadı. Bundan sonraki deprem nerede olur, ne kadar büyüklüğünde olur bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki her zaman deprem olacakmış gibi hazır olmamız lazım.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.