Kocaeli’de bir ayda kaç şirket kapandı?

Kocaeli’de bir ayda kaç şirket kapandı?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kasım ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre Kocaeli’de Kasım ayında 33 şirket, 21 küçük işletme ve 1 kooperatif kapandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kasım ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Buna göre, kasım ayında bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 9,2, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 7,5 oranında arttı. Kooperatif sayısı ise yüzde 13,4 azalış gösterdi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 3,2, kooperatif sayısı yüzde 14 azalırken, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 7 oranında arttı. Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre, kurulan şirket sayısı yüzde 1,8, kooperatif sayısı yüzde 25,5 oranında artarken, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 6,7 geriledi. Bu dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 16,6 artarken, kooperatif sayısı yüzde 2,7 artarken, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 6,4 azalış kaydetti.

 

KOCAELİ’DE DURUM

Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden olan Kocaeli’de yeni kurulan şirket sayısı Kasım ayında arttı. TOBB’un verilerine göre, Ekim ayından 224 şirketin kurulduğu Kocaeli’de bu sayı Kasım ayında 242’ye yükseldi. Bununla birlikte Kocaeli’de, Kasım ayı içinde 70 küçük işletme ve 1 kooperatif açıldı. Kocaeli’de kurulan bu şirketler toplam sermayesi ise 151 milyon 907 bin lira oldu. Kocaeli’de Kasım ayında 33 şirket, 21 küçük işletme ve 1 kooperatif kapandı. 25 şirket ve 2 kooperatif için ise tasfiye kararı alındı. Kocaeli’de 2021 yılının ilk 11 ayında kurulan şirket sayısı 2 bin 223’e, küçük işletme sayısı ise 571’e yükseldi. Aynı dönemde kapan şirket sayısı 238, küçük işletme sayısı ise 267’ye yükseldi. 11 ayda kurulan yabacı sermayeli şirket sayısı ise 109’a yükseldi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.