Kocaeli’de bir ayda 17 bin araç el değiştirdi

Kocaeli’de bir ayda 17 bin araç el değiştirdi

Pandemi dönemi ile birlikte ikinci el otomotiv fiyatları çok arttı. Dolar kurundaki artışla birlikte ikinci el oto fiyatları tavan yaptı. Herkes bundan şikâyetçi olsa da Kocaeli’de bir ayda el değiştiren araç sayısı 17 bin geçti.

Türkiye’nin pandemi ile tanışmasının ardından özellikle ikinci el araç fiyatlarında büyük bir artış yaşanmaya başladı. İkinci el araç fiyatları neredeyse sıfır araçlar fiyatına ulaştı. Birde son aylada yaşanan kur artışı üstüne eklenince ikinci el araçların yanına yaklaşılmaz oldu.  Herkes bu durumdan dertliyken rakamlar ise ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Kocaeli’de sadece bir ayda el değiştiren araç sayısı 17 bini geçmiş durumda.

17 BİN ARAÇ EL DEĞİŞTİRDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Kocaeli’de sadece ekim ayında 17 bin 902 aracın da devir işlemi yapıldı. En fazla devir ise otomobilde oldu. Kocaeli’de Ekim ayında 13 bin 142 otomobil el değiştirdi. Otomobilin yanı sıra 273 minibüs, 137 otobüs, 2 bin 841 kamyonet, 476 kamyon, 754 motosiklet, 260 traktör ve 19 özel amaçlı aracın devir işlemi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.