“Kocaeli’de beceriksizliğin kitabını yazdılar!”

“Kocaeli’de beceriksizliğin kitabını yazdılar!”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılış tarihi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Artık tarih vermeyi bırakın. Kocaelili vatandaşı oyalamaktan vazgeçin. Bunlar, Kocaeli’de beceriksizliğin kitabını yazdılar” dedi.

Kocaeli Şehir Hastanesinin 2013 yılında ihalesi yapılmış, ilk kazma ise 2015 yılında vurulmuştu. Ancak tesisin çalışmaları defalarca durduruldu.10 yıldır bir türlü açılışı yapılamayan hastane için yeni açılış tarihi 1 Ocak 2023 olarak belirtiliyor. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, yıllardır tamamlanamayan ve açılışı ertelenen hastane için bir yazılı basın açıklaması yaparak eleştirilerini sıraladı. Yıldız, hükümeti “beceriksiz” olarak nitelendirdi.

 

“HER YIL 3-4 KEZ AÇILIŞ TARİHİ VERDİLER”

Şanbaz Yıldız, açıklamasında şunları kaydetti: “Türkiye genelinde bir anda mantar gibi şehir hastanesi inşaatları başladı. Bazı illerde açılışı yapılan hastaneler var. Ancak Kocaeli, diğer vaatlerde olduğu gibi Şehir Hastanesi’nde de talihsiz ve ötelenen bir kent olmaya mahkûm edildi. AK Partili siyasetçilerin 2-3 ayda bir ziyaretine gittiği hastanede işler bir türlü düzene sokulmadı. Her yıl 3-4 kez açılış tarihi verildi.

 

“DUT YEMİŞ BÜLBÜL OLDULAR”

Ancak Kocaeli Şehir Hastanesi’nin ihalesi 2013 yılında gerçekleştirildi. Çalışmalara 2 yıl sonra başlayabildiler. Onlarca kez iş durdu. İşçilerin ücretleri ödenmedi. Eylemler yapıldı. Sağlıkta çağ atlattıklarını iddia eden hükümet temsilcileri ise dut yemiş bülbüle döndü. Bunlar, Kocaeli’de beceriksizliğin kitabını yazdılar. Tam 10 yıldır bir hastaneyi yapamadılar. Burada herkesi mağdur ettiler. Müteahhitten taşerona işçiden toptancıya kadar herkes zor duruma düştü” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.