Kocaeli'de Bayram Alarmı! Huzurlu Bir Bayram İçin Tüm Tedbirler Alındı

Kocaeli'de Bayram Alarmı! Huzurlu Bir Bayram İçin Tüm Tedbirler Alındı

Kocaeli Valiliği, yaklaşan Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri adına bir dizi önlem aldığını duyurdu.

Kocaeli Valiliği Ramazan Bayram hazırlıkları kapsamında, trafikten altyapıya, ulaşımdan sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda önemli tedbirler aldı. Vatandaşın huzur ve güven içinde bir bayram geçirmeleri için alınan tedbirler ise şu şekilde oldu.

Güvenlik ve Trafik Tedbirleri

Bayram boyunca, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından eğlence mekanları ve umuma açık alanlarda denetimler artırılacak. Trafik akışını düzenlemek amacıyla özellikle otoyollar ve ana arterlerde trafik ekiplerinin sayısı artırılacak, riskli noktalarda denetimler

yoğunlaştırılacak. Silah kullanımı yasaklanırken, hırsızlık ve kapkaç gibi suçlara karşı özel önlemler alınacak.

Altyapı ve Ulaşım Düzenlemeleri

Belediyeler, yangın, kanalizasyon ve su arızalarına karşı hazırlıklı olacak, nöbetçi ekipleri güçlendirecek. Elektrik ve telekomünikasyon hizmetlerinde herhangi bir kesinti yaşanmaması için SEDAŞ ve TELEKOM tarafından özel tedbirler alınacak. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü, bayram trafiğinin sorunsuz bir şekilde işlemesi için gerekli çalışmaları yürütecek.

Sağlık Hizmetlerinde Bayram Hazırlığı

İl Sağlık Müdürlüğü, acil servisler ve 112 Acil Servis ekiplerinde personel takviyesi yaparak, bayram süresince sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesini sağlayacak. Hastaneler ve diğer sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel düzenlemeleri yapılarak, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimleri kolaylaştırılacak.

Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı Denetimleri

Ramazan Bayramı öncesi ve sırasında, gıda üretimi yapan işletmeler üzerinde denetimler yoğunlaştırılacak. Fahiş fiyat uygulamaları ve hijyen standartlarına uyulup uyulmadığı konusunda ilgili kurumlar tarafından etkin denetimler gerçekleştirilecek.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.