Kocaeli’de Akıllı Ulaşım Sistemleri kuruluyor

Kocaeli’de Akıllı Ulaşım Sistemleri kuruluyor

Ulaşımda dev yatırımlar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşım talebini güvenli, çevreci ve konforlu bir şekilde karşılayabilmek için çalışmalarına devam ediyor. 2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu plan doğrultusunda kentte Akıllı Ulaşım Sistemleri kuruluyor.

Gelişen bilişim teknolojilerinden faydalanılarak Akıllı Ulaşım Sistemlerine yönelen Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli için Akıllı Ulaşım Sistemi bileşenleri içeren şehir içi yol ve yerel trafik kontrolünü barındıran gelişmiş bir şehir yönetim sistemi tasarlamak ve uygulamak için çalışıyor. Bu amaçla 20 Mart 2023 tarihinde sözleşmesi imzalanan ‘2053 Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Eylem Planı‘ projesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

akilli-ulasim-sistemleri-3-large.jpg

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Sözleşme süresi sözleşme imzalanmasına müteakip 380 takvim günü olup 2024 Nisan ayında tamamlanması öngörülen proje için toplantılar devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri Ölçme ve Değerlendirme toplantısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Mutlu Aydın ve Büyükşehir uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.akilli-ulasim-sistemleri-7-large.jpg

SAHA GEZİSİ
Ölçme ve Değerlendirme toplantısı Kocaeli Akıllı Ulaşım Sistemleri uygulamaları ve trafik kontrol ve yönetim sistemlerinin işletilmesi yönetilmesi hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı interaktif bir oturum şeklinde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda Akıllı Ulaşım Altyapılarının İncelenmesi, uygulama örneklerini yerinde görmek ve incelemek amacı ile saha gezisi yapıldı.

ERDAL KARAÇOBANakilli-ulasim-sistemleri-6-large.jpg​​​​​​​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.