Kocaeli’de 9 kadın cinayete kurban gitti!

Kocaeli’de 9 kadın cinayete kurban gitti!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre, Kocaeli'de 2021 yılında 9 kadın cinayete kurban gitti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2021 Yıllık Veri Raporu'nu kamuoyu ile paylaştı. Raporda yer alan verilere göre, Türkiye'de 2021 yılında erkekler tarafından 280 kadın öldürüldü, 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Rapora göre 2021 yılında öldürülen 280 kadının 124'ü evli olduğu erkek, 37'si birlikte olduğu erkek, 24'ü tanıdık bir erkek, 21'i eskiden evli olduğu erkek, 16'sı akrabası, 13'ü eskiden birlikte olduğu erkek, 13'ü babası, 11'i oğlu, 6'sı kardeşi, 3'ü tanımadığı birisi, 1'i de kendisini takip eden erkek tarafından öldürüldü. Raporda 11 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumunun ise tespit edilemediği belirtildi.

 

KADINLARIN ÇOĞU EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Söz konusu kadınların 178'inin evinde, 33'ünün sokak ortasında, 12'sinin arazide, 10'unun iş yerinde, 9'unun arabada, 8'inin ıssız yerde, 6'sının otelde, 2'sinin apartman girişinde, 2'sinin parkta, diğerlerinin de kömürlük, baraka, okul önü, minibüs, evinin dışındaki tuvalet, avukatlık bürosu, fabrika, otopark, evinin önü, sağlık ocağı bahçesi gibi mekânlarda öldürüldüğü belirtildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2021 yılında işlenen 280 kadın cinayetinde, öldürülen kadınların 33'ünün daha önceden polis ya da savcılığa şikâyette bulunduğu ya da hakkında koruma kararı bulunduğuna dikkat çekti.

 

KOCAELİ’DE 9 CİNAYET

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2021 Yıllık Veri Raporu'na göre, 2021 yılına Kocaeli’de cinayete kurban giden kadın sayısının 9 olduğu açıklandı. Sadece Aralık ayında ise Kocaeli’de 4 kadın cinayete kurban gitti. 40 yaşındaki Lola Ibatova kaldığı otel odasında ölü bulundu. Lola Ibatova ile birlikte otele gelen M.H., Lola’nın ölümüyle ilgili tutuklandı. Kezban Meşe boş bir arazide başından vurulmuş olarak bulundu. Fail K. A. Kezban’ı öldürdüğü ateşli silahla birlikte yakalandı. Kocaeli’de 35 yaşındaki Nebahat Er, Celal Serçe’den ayrıldığı bahanesiyle boğazı kesilerek öldürüldü. İntihar ettiği iddia edilen Nebahat’in evinde Celal Serçe’nin telefonunun bulunmasıyla failin Serçe olduğu ortaya çıktı. Güzin Çetin, evli olduğu Turgay Çetin tarafından silahla vurularak öldürüldü. Güzin’in fail hakkında uzaklaştırma kararı aldığı ve boşanma aşamasında olduğu öğrenildi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.