Kocaeli’de 79 bin öğrenci sınava girecek

Kocaeli’de 79 bin öğrenci sınava girecek

Üniversite yolculuğunda binlerce öğrenci için en önemli sınav hafta sonu yapılacak. YKS’ye Kocaeli’den 79 bin 478 öğrenci girecek.

YKS için artık geri sayım başladı, milyonlarca öğrenci hafta sonu sınava girecek. 18 Haziran’da YKS’nin TYT oturumu, 19 Haziran’da AYT ve YDT oturumları gerçekleştirilecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran günü saat 10.15’de başlayacak. 19 Haziran günü ise saat 10.15’de Alan Yeterlilik Testi (AYT), saat 15.45’de ise Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Kocaeli’de ise sınava toplam 79 bin 478 öğrenci girecek. Bu öğrencilerden 48 bin 612’si AYT’ye, 4150 öğrenci ise YDT’ye girecek. Kocaeli’de sınavlar 263 binada yapılacak.

 

KOORDİNASYON SAĞLANACAK

Binlerce öğrenci için çok önemli olan sınav öncesi Kocaeli Valiliği bir dizi karar aldı. Sınav süresinde öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için 17 Haziran 2022 Cuma Günü saat 19.00'dan itibaren sınav bitim saatine kadar alınan kararların uygulanması için görevliler gerekli çalışmaları yapacak. Sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla koordinasyon sağlanarak alınacağı belirtildi. Bu bağlamda kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına neden olabilecek gürültülü faaliyetlerde bulunulması önlenecek, sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verileceği ifade edildi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.