Kocaeli’de 7 ayda 31 işçi yaşamını yitirdi

Kocaeli’de 7 ayda 31 işçi yaşamını yitirdi

Kocaeli’de 2022 yılının ilk yedi ayında meydana gelen iş cinayetlerinde 31 işçi yaşamı yitirdi.

İşçi Sağlığı İş Güvenliği (İSİG) Meclisi verilerine göre, 2022 yılının ilk yedi ayında bin 14 işçi iş cinayetlerine kurban gitti. Temmuz ayında tarım, orman işkolunda 55 iş cinayeti meydana geldi. Böylece bu yıl işkolundaki ölümler 199’a ulaştı. İnşaatlardaki ölümler de devam ediyor. Temmuz ayında 28, bu yıl ise şu ana kadar 192 inşaat işçisi hayatını kaybetti.

En çok işçi ölümünün meydana geldiği üçüncü işkolu ise taşımacılık. Ölümlerin yüzde 75’ini trafik kazaları oluştururken diğer önemli bir neden ise çalışma koşullarına bağlı kalp krizleri.

 

YAŞAMINI YİTİRDİ

Şu ana kadar en az 18 moto kurye ölümünü kayıt altına alındı. Sanayi işkollarında ölümlerin yüzde 25’i metal, madencilik, enerji, tersane/gemi, kimya, tekstil gibi işkollarında meydana geldi. İlk altı ayda çalışırken ölen çocuk sayısı 24 iken sadece Temmuz ayında bu sayı 15. Ölen çocukların 1/3’ü de 14 yaş ve altında. İlk yedi ayda 55 mülteci/göçmen işçi ölümü kayıt altına alındı. 2022 yılının ilk yedi ayında en fazla ölüm İstanbul’da yaşandı. İstanbul’da 136 işçi iş cinayetleri sebebiyle yaşamını yitirdi. Kocaeli’de ise hayatını kaybeden işçi sayısının 31 olduğu açıklandı. Kocaeli, en fazla iş cinayeti yaşanan yedinci il oldu.

 

is.png

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.