Kocaeli'de 525 bin dozun  üzerinde aşılama yapıldı

Kocaeli'de 525 bin dozun üzerinde aşılama yapıldı

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan:"Aşı olanlarda hastalanma, hastaneye yatma ve ölüm oranı çok düşük. O yüzden aşılanma çok önemli. Kocaeli'de 525 bin dozun üzerinde aşılama yapıldı".

Kocaeli'de, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı toplumsal bağışıklığın sağlanmasına yönelik aşılama çalışmaları devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, AA muhabirine, salgın tedbirleri kapsamında yurt genelinde uygulanan "tam kapanmanın’’ olumlu etkilerini görmeye başladıklarını, vaka sayılarının düşüşe geçtiğini söyledi.

Aşılama çalışmalarının da farklı kollardan devam ettiğini belirten Pehlevan, 55 yaş üstündeki vatandaşların randevularını alarak uygulama merkezlerinde aşılarını yaptırabileceğini kaydetti.

Pehlevan, hastanelerdeki aşı uygulama polikliniklerinin saat 24.00'e kadar açık olduğunu ve bayram süresince de hizmet vereceğini ifade etti.

"KOCAELİ'DE 525 BİN DOZUN ÜZERİNDE AŞILAMA YAPILDI"

Evde sağlık birimlerinin salgın süresince 84 bin kişiye hizmet verdiğini aktaran Pehlevan, "Bir yandan özellikle yatalak hastaların tıbbi bakımlarını yaparken, diğer yandan aşılama çalışmalarında da son derece etkili görev aldılar." dedi.

Pehlevan, Kocaeli'de 525 bin dozun üzerinde aşılama yapıldığı bilgisini vererek, "55 yaş üstüne aşılama yapılıyor. Bunların dışında kanser ve diyabet gibi özel hasta gruplarına aşı hakkı tanındı. Bunların aşılama çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

Aşının önemine işaret eden Pehlavan, "Aşı randevusu gelen herkesin mutlaka aşısını olmasını istiyoruz. Sadece aşı olmak yetmiyor bu arada tedbirlere de en üst düzeyde uymamız lazım." ifadesini kullandı.

Pehlevan, aşılanan gruplardaki vaka sayılarında düşüş olduğuna dikkati çekerek, "Aşı olanlarda hastalanma, hastaneye yatma ve ölüm oranı çok düşük. O yüzden aşılanma çok önemli. Aşıya bağlı herhangi bir yan etki hiç görmedik. Dolayısıyla salgına karşı iki silahımız var biri tedbirler, diğeri de aşılama." değerlendirmesinde bulundu.

"EN UFAK BİR İHMALE GELMEZ, BAYRAMIMIZ ACIYA DÖNÜŞMESİN"

Tam kapanmanın etkilerini alabilmek için vatandaşların özellikle maske, mesafe ve hijyene çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Pehlevan, şunları kaydetti:

"Özellikle önümüz bayram, bayramlaşma yapmamaları lazım. Akraba ziyaretlerinden kesinlikle uzak durmaları lazım. Bu bayramı uzaktan bayramlaşarak geçirelim. Geldiğimiz noktada aile içi bulaşlar, akrabalar arası bulaşlar, arkadaş ziyaretlerine bağlı bulaşlar çok fazla. Hem pandeminin kontrolü açısından hem de kendimizi ve akrabalarımızı korumamız açısından kurallara uyalım. Eskisinden daha dikkatli olmamız lazım çünkü şu andaki yaygın olan İngiliz varyantı olan mutant virüs ve çok hızlı bulaşıyor. En ufak bir ihmale gelmez, bayramımız acıya dönüşmesin. Kesinlikle çekirdek ailemizden dışarıya çıkmamamız lazım."

"VATANDAŞLAR AŞILARINI OLSUN VE TEDBİRLERE UYSUN"

Seka Devlet Hastanesinde ilk doz aşısını yaptıran Aydın Orhan, 40 yaşında olduğunu ve kronik rahatsızlığı nedeniyle öncelik tanındığını söyledi.

Orhan, vatandaşlardan hem kendi ve hem de ailelerinin sağlığı için aşılarını olmalarını ve tedbirlere uymalarını istedi.

"HERHANGİ BİR YAN ETKİ YAŞAMADIM"

İkinci doz aşısını yaptıran 65 yaşındaki Bahattin Erduran, ilk aşısını yaptırdığında herhangi bir yan etki yaşamadığını, ikinci doz aşısını da zamanında ve hiçbir sıkıntı yaşamadan yaptırdığını ifade etti.

Ender Özdoğan da gümrük personeli olduğu için aşıda öncelik tanındığını belirterek, "Dün randevumu aldım, bugün de aşı oldum. Aşı karşıtlığına gerek yok. Sıkıntısız bir şekilde aşımızı olduk." dedi. AA

asiss.jpg

asilanan.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.