Kocaeli’de 29 bin öğrenci LGS’ye girecek!

Kocaeli’de 29 bin öğrenci LGS’ye girecek!

Kocaeli Valiliği, ilimizde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili bir duyuru yayınladı.

"Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum halinde Türkiye geneli gerçekleştirilecektir. İlimizde sınav yapılacak ilçe sayısı 12, okul sayısı 353, salon sayısı 2 bin 404 ve öğrenci sayısı 29 bin 955'tir.

SINVA SÜRESİ 80 DAKİKA
Merkezî Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

SINAV BİLGİLERİ
Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, birinci oturum için en geç saat 09.00 ve ikinci oturum için en geç 11.10’da sınava gireceği binada salonlara alınmak üzere hazır bulunacaktır."

İSA TURHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.