Kocaeli'de 2  test laboratuvarı kuruldu

Kocaeli'de 2 test laboratuvarı kuruldu

Daha önce Ankara’ya gönderilen ve sonuçları için en az 2 gün beklenenkoronavirüs kesin tanısını koyan PCR testleri bugünden itibaren Kocaeli’dekurulan iki laboratuvarda yapılmaya başlandı.

Koronavirüs şüphesi olan vatandaşlardan alınan testler dün akşam saatlerine kadar Ankara’da bulunan laboratuvara gönderilerek sonuçlar en erken 2 gün içinde alınıyordu. Hızlı tarama kiti ile birlikte sağlık bakanlığı laboratuvarların çoğaltılmasına karar verdi. Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yanında bulunan Halk Sağlığı Laboratuvarı ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olmak üzere iki laboratuvar kuruldu.

 Kurulan laboratuvarlarda bugünden itibaren testler yapılmaya başlandı. Testlerin Kocaeli’de yapılması ile hastalara daha erken tanı konulacak ve karantinaya alınacaklar. Aynı zamanda hastaların temas ettiği çevrede hızlı bir şekilde sahada çalışan sağlık çalışanları tarafından tespit edilecek. İki laboratuvarın Kocaeli’de olması kesin tanıyı koyan PCR testlerinin hızlı sonuç vermesi açısından büyük önem taşıyor.Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.