Kocaeli'de 11 fabrikada grev kararı alındı

Kocaeli'de 11 fabrikada grev kararı alındı

Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev karar alındı. Kocaeli’de 11 fabrikaya grev kararı asıldı.

Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Türkiye genelinde 130 bin işçiyi ilgilendiren, Kocaeli’de de binlerce işçinin merakla beklediği görüşmelerde anlaşma sağlanamadı.   Görüşmelerde MESS tarafından yüzde 12’lik bir zam teklifi yapılmıştı. Türk Metal Sendikasının yaklaşık yüzde 30 zam istediği görüşmelerde gelen yüzde 12’lik teklifin ardında Türk Metal masadan kalkmıştı. Son görüşmede ise MESS, yüzde 12’lik zam teklifini yüzde 17’ye yükseltti. Ancak Türk Metal bu teklifi de kabul etmedi.

 

GREV KARARI ALİNAN FABRİKALAR

Yaşanan bu durum üzerine Türk Metal Sendikası grev karar aldı. Kocaeli’de de 11 fabrikada grev kararı asıldı. Taraflar arasında anlaşma sağlanmazsa grev kararı uygulanmaya başlanacak. Ark Press, Çelik Halat, Federal Mogul Arslanbey Fabrikası, Federal Mogul İzmit Fabrikası, Kalibre Boru, Magna Gölcük Fabrikası, Magna Jis Tesisleri, Magna Suadiye, Meiser Izgara, Snop Metal, Scattolini Otomotiv.

 

manset-024.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.