Kocaeli'de 10 yeni okul yapılacak

Kocaeli'de 10 yeni okul yapılacak

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü; İzmit, Gebze, Darıca, Çayırova, Başiskele ve Gölcük’te 6’sı ilkokul, 3’ü anaokulu ve biri ortaokul olmak üzere toplam 10 yeni okul yapacak.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kocaeli genelinde 6’sı ilkokul, 3’ü anaokulu ve biri ortaokul olmak üzere toplam 10 yeni okul yapmak için çalışma başlattı. Darıca’da bir anaokulu, bir ilkokul, Gebze’de bir ilkokul, bir ortaokul, Gölcük’te iki ilkokul, İzmit’e bir ilkokul ve bir anaokulu, Başiskele’de bir ilkokul, Çayırova’da ise bir ilkokul yapılacak. Başiskele ve Çayırova’da yapılacak ilkokul ve İzmit’e yapılacak anaokulunun ihalesi geçtiğimiz ay yapılırken, 7 okulun ihalesi ise 23 Ağustos Salı günü yapılacak.

İKİ AYRI İHALE

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 23 Ağustos’ta saat 10.00’da 4, 11.00’de ise 3 okulun ihalesi yapılacak. Saat 10.00’da Darıca’da 6 derslikli anaokulu, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi'nde 8 derslikli anaokulu, Gölcük Saraylı’da 24 derslikli ilkokul, Darıca Kazım Karabekir Mahallesi'nde 29 derslikli ilkokul ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi yapılacak. Saat 11.00’de ise İzmit 42 Evler’de 19 derslikli ilkokul, Gölcük İhsaniye’de 16 derslikli ilkokul, Gebze’de 24 derslikli ortaokulun ihalesi gerçekleştirilecek.

168 DERSLİK KAZANDIRILACAK

Geçtiğimiz ay ise Başiskele Barbaros Mahallesi'nde 24 derslikli ilkokul, Çayırova Akse Mahallesi'nde 24 derslikli ilkokul, İzmit Gündoğdu’da 4 derslikli Anaokulu yapım ihalesi yapıldı. Okulların tamamlanması ile birlikte Kocaeli’ye 168 derslik daha kazandırılacak. Okulların ihalelerinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alacak firmaların inşaatları hızla başlatarak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına okulları yetiştirmesi planlanıyor.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.