Kocaeli’de 1 haftada 66 tutuklama

Kocaeli’de 1 haftada 66 tutuklama

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda, Kocaeli genelinde son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyon, uygulama ve denetimlere ait rakamları açıkladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımlarda 30 Mayıs ile 06 Haziran tarihleri arasında Kocaeli genelinde yapılan kontrol ve denetimlere ait rakamları açıkladı. Vali Yavuz'un sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda son bir haftada Kocaeli'nde terörle mücadele kapsamında 9 operasyon düzenlendiği, bu operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığı, yapılan işlemleri sonrası 13 kişi serbest kalırken, 1 kişinin tutuklandığı ifade edildi. Yavuz'un sosyal medya hesabında hazırlanan grafikler ile yapılan paylaşımında, kaçakçılıkla mücadele kapsamında 12 operasyon düzenlendiği, bu operasyonlarda 110 kişinin gözaltına alındığı ve 103’ü serbest kalırken 7’sinin tutuklandığı belirtildi.

 

19 TUTUKLAMA 

Yavuz'un Uyuşturucu ile mücadele kapsamında açıkladığı rakamlarda ise son bir haftada düzenlenen 70 operasyonda, 111 kişinin gözaltına alındığı bu kişilerden 15'nin tutuklandığı, 94'nün  ise işlemleri sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayıca bu operasyonlarda  4 kilo  390 gram Eroin, 211 gram Esrar, 341 gram Bonzai,, 117 gram Metamfetamin, 59 Ecstasy, 37 sentetik uyuşturucu hap, 51 kök kenevir7 gram Skunk n ele geçirildiği belirtildi.

 

530 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Öte yandan güvenlik güçleri tarafından yapılan GBT kontrollerinde ise 585 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden 539'unun işlemleri sonrası serbest kaldığı, 43'nün ise tutuklandığı açıklandı. Yapılan denetimlerde 10 bin 272 aracın kontrol edildiği ve bu kontrollerde 530 aracın trafikten men edildiği, 141 sürücünün ise çeşitli nedenlerle sürücü belgelerine el konulduğu öğrenildi. Silah kontrolü kapsamında ise 29 tabanca, 12 kurusıkı, 4 av tüfeği ve 8 kesici delici alet ele geçirildi.

 

vali-1-004.jpg

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.