Kocaeli’de 1 haftada 45 kişi tutuklandı

Kocaeli’de 1 haftada 45 kişi tutuklandı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda, Kocaeli genelinde son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyon, uygulama ve denetimlere ait rakamları açıkladı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımlarda 31 Ocak ile 6 Şubar tarihleri arasında Kocaeli genelinde yapılan kontrol ve denetimlere ait rakamları açıkladı.  Vali Yavuz’un sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda son bir haftada Kocaeli’nde terörle mücadele kapsamında 9 operasyon düzenlendiği, bu operasyonlarda 13 kişinin gözaltına alındığı, yapılan işlemleri sonrası 11 kişi serbest kalırken,  2 kişinin tutuklandığı ifade edildi. Yavuz’un sosyal medya hesabında hazırlanan grafikler ile yapılan paylaşımında, kaçakçılıkla mücadele kapsamında 12 operasyon düzenlendiği,  bu operasyonlarda 15 kişinin gözaltına alındığı ve işlemleri sonrası serbest kaldığı belirtildi. 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE 19 TUTUKLAMA

 Yavuz’un Uyuşturucu ile mücadele kapsamında açıkladığı rakamlarda ise son bir haftada düzenlenen 71 operasyonda, 97 kişinin gözaltına alındığı bu kişilerden 19’nun tutuklandığı, 78’nin ise işlemleri sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi. Ayıca bu operasyonlarda 5 gram Eroin, 398 gram Esrar, 649 gram Bonzai,, 299 gram Metamfetamin, 9 gram Skunk, 23 sentetik ecza, 4 gram Kokain, 23  uyuşturucu hap, 14 bin 126 dal dolu makaron ele geçirildiği belirtildi.

404 ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Öte yandan güvenlik güçleri tarafından yapılan GBT kontrollerinde ise 395 kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden 366’sının işlemleri sonrası serbest kaldığı, 24’nün ise tutuklandığı açıklandı. Yapılan denetimlerde 9 bin 830 aracın kontrol edildiği ve bu kontrollerde 404 aracın trafikten men edildiği, 62 sürücünün ise çeşitli nedenlerle sürücü belgelerine el konulduğu öğrenildi. Silah kontrolü kapsamında ise 18 tabanca, 13 kurusıkı, 2 av tüfeği ve 2 kesici delici alet ele geçirildi. Düzensiz göç ile mücadele kapsamında yapılan 39 operasyonda ise göçmen kaçakçılığı ile ilgili 20 kişinin gözaltına alındığı, yakalanan 31 kaçak göçmenin Kocaeli Göç İdaresi geri gönderim merkezine gönderildiği görüldü.

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.