Kocaeli Valiliği’nde Mitsuba Zirvesi

Kocaeli Valiliği’nde Mitsuba Zirvesi

Mitsuba’da fabrika çalışanlarının fabrika içindeki direnişi gece boyunca sürdü. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz tarafları Valiliğe davet etti

mitsuba-16.jpg

mitsuba-10.jpgGebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mitsuba işyerinde dün 16.00’dan itibaren iki ayrı vardiyada 100’ü aşkın işçinin fabrika içindeki direnişi devam ediyor.

 

Fabrika önüne Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili ve Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir de geldi. Kaymakam Gözen saat 21.00 sularında BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve beraberindeki heyetle kısa bir görüşmede bulundu.

BMİS Genel Sekreteri Özkan Atar görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un 12 Ekim Salı (bugün) saat 11.00 itibariyle BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve sendika yönetimini davet ettiğini belirtip şunları kaydetti:

 

İŞVEREN İLE BİR ARAYA GELİNECEK

 

mitsuba-5.jpg

“Sayın Vali, ‘İşveren ile de sizi bir araya getireceğim, görüşmelerinizi yapın' diyor. Bizim açımızdan tamam. Bir araya gelelim, oturalım, işveren yetkilileri gelsin ama neyin üzerinde görüşme yapılacak? Nasıl bir sonuç ortaya gelecek. O konuda bir gelişme tam olarak belirgin olmadığından dolayı biz de emniyet yetkililerine, kaymakama, burada işçi arkadaşlara herhangi bir müdahalede bulunulmaması gerektiğini, onların burada hukuksuz zeminde mücadele vermediklerini aslında meşru müdafaa pozisyonunda olduklarını anlattık.

İŞVEREN SORUMSUZ DAVRANIYOR

Bir müdahale yapılmadan bir araya gelinmesi gerektiğini, sonradan da sendikamızın gerekli adımları atarak burada çalışma barışını yeniden şartlara göre oluşturacağını ilettik. Değerlendiriyorlar. Valilik üzerinde görüşmelerini yapıyorlar. Burada herhangi bir müdahalede bulunulursa tabi bunun çeşitli sosyal yansımaları olur. Öyle güzellikle, onların beklediği gibi olmayabilir. İşveren de burada sorumsuz bir davranış içinde. Şu anda üretimde bir yetkili var. O da işveren adına bir inisiyatif kullanamıyor, görüş bildiremiyor. Şu anda işveren açısından resmi bir muhatap ile karşı karşıya değiliz. İleriki süreçte öyle bir imkan olabilir de.

Şu anda hiçbir arkadaşımızın burnunun kanamaması, saldırıya maruz kalmaması içinde olabildiğince hassas davranıyoruz.

Yarın (bugün) konunun çözüme kavuşmaması halinde buradaki eylem çok başka bir desteğe, boyuta kavuşabilir. Ama umudumuz o noktaya gelmeden sağlıklı bir anlaşma zemini oluşsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.