Kocaeli Valiliği teşekkür etti

Kocaeli Valiliği teşekkür etti

  Kocaeli Valiliği, çocukların sokak yaşamından uzaklaştırılmasında destek olan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.Valilik  tarafından...

 

 

Kocaeli Valiliği, çocukların sokak yaşamından uzaklaştırılmasında destek olan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Valilik  tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi, “Kocaeli il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve sokakta çalıştırılan çocukların genel olarak beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 10.01.2018 tarih ve 2018-1 sayılı Valilik kararı ve  Genelgesi ile İl Eylem Planı yayınlanmıştır.Bu doğrultuda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları ve ilgili  kurum müdürlükleri,   her ilçede kurmuş oldukları  mobil ekiplerle   7 gün 24 saat alan çalışmalarını yürütmektedirler.

414  ÇOCUK İÇİN İŞLEM YAPILDI

Sokakta tespit edilen;  414 çocuğumuzun;  288’i Türk Vatandaşı,   126’sı  Suriye vatandaşı  olup, 237’si erkek, 177’si kız olan sokakta çalışan çocuklarımızın tamamı için Valilik Kararı ve Genelgesi doğrultusunda sosyal inceleme ve ilgili kurumlarla ilişkilendirilme çalışması yapılmıştır.

Tüm Çocuklar Eğitim durumları yönünden ele alınmış olup, Milli Eğitim Bakanlığımızın ilgili mevzuatınca işlem yapılması sağlanmaktadır.

SAĞLIK KONTROLLERİ

Türk vatandaşı olan 288 çocuğun aile hekimliklerine kayıtları araştırılmış, rutin aşı uygulaması, ailesinde bulunan yetişkinlerin gebe takipleri, süreğen hastalığı olan çocuk veya aile üyesinin hastalık takipleri ayrı bir işlem olarak ele alınarak, yürütülmekte,  Suriyeli çocukların sağlık kayıtları tamamlanmakta ve takipleri yapılmaktadır.

 

GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNE GÖNDERİLDİLER

Sokakta çalıştırılan 105 çocuğun ve ailesinin Geçici Barınma Merkezlerine gönderilmesi için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili işlemleri devam etmektedir.

414 çocuğun tamamı ikamet ettikleri bölgelerde bulunan Gençlik Merkezlerine kendi akranları ile aynı fiziksel, bilişsel gelişim seviyesine ulaşabilsinler diye mesleki çalışmalara alınmak üzere bildirilmiş, ev ziyaretleri sonucunda, 51 çocuk Merkezlerde ki aktivitelere alınmaya başlamıştır.Sokakta çalışan çocuğun ailesinde; işgücü olabilecek ve iş arayan üyeleri İş Kurumunca kayıt altına alınmaktadır. Bu yönde 98 kişi için kayıt yapılarak, iş arama sürecine girilmiştir.

 

 

Valilik Kararı Tebliğ edilen Aile Sayısı                                      :  414

 

İdari Para Cezası Kesilen Aile Sayısı                         :    55

 

Suç Duyurusunda Bulunulan Aile Sayısı :    26

 

Eğitim Tedbiri İstenen Çocuk Sayısı                         :  128

 

Sağlık Tedbiri İstenen Çocuk Sayısı                          :      5

 

Koruma altına alınan Çocuk Sayısı                            :      4

VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Vatandaşlarımız; sokakta çalıştırılan çocukların satmış oldukları malzemeleri almayarak, dilenen çocuklara para vermeyerek ve ilgili kurumlara bildirimlerde bulunarak, onlara yardımı sağlıklı bir biçimde sunacak kurumlara yönlendirmeleri sonucu çalışmalarımız daha etkin hale gelmiştir.

Çocuğun sokakta çalıştırıldığını ya da dilendirildiğini gören duyarlı vatandaşlarımızın;  alo 183, alo 155, alo 153 numaralı ihbar hatlarına yapmış oldukları bildirimler sayesinde,  mart ayı içerisinde 159 çocuğumuz sokak yaşamından uzaklaştırılmıştır.

Çocukların sokak yaşamından uzaklaştırılarak, eğitim hayatına kazandırılması ve rehabilitasyonu çalışmalarında; yanımızda yer alarak, güç veren,  destek olan duyarlı Kocaelili vatandaşlarımıza teşekkür ediyor,  bu hassasiyetin devamını diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.