Kocaeli Türkiye’ye katkı sunuyor

Kocaeli Türkiye’ye katkı sunuyor

Türk sanayisinin merkez üssü , Türkiye'nin küresel pazarlardaki varlığının genişlemesine en fazla katkı veren şehirler arasında yer alıyor.

Kocaeli Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Kocaeli yılın ilk 6 aylık döneminde en fazla yapan iller arasında 5 milyar 399 milyon 367 bin dolarla İstanbul ve Bursa'nın ardından üçüncü sırada yer aldı. ihracat Kent ihracatı yeni tip salgını ( ) nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 gerilese de fabrikaların yeniden faaliyete geçmesiyle kayıplar hızlı bir şekilde telafi ediliyor. koronavirüs Kovid-19 Nisanda aylık bazda yüzde 57'lik oranla keskin bir düşüş yaşayan Kocaeli'den yapılan ihracat, mayısta ise bir önceki aya göre yüzde 34. 

Ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarından , Ford Otosan, Hyundai Assan ve Honda Türkiye gibi firmalara ev sahipliği yapan Kocaeli'nin ihracatında otomotiv ve kimya sektörünün önemli payı bulunuyor. Tüpraş Kent ihracatının yüzde 68,3'üne denk gelen 3 milyar 689 milyon 786 bin dolarlık kısmını, otomotiv ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.