“Kocaeli turizmde yükselen yıldız olacak”

“Kocaeli turizmde yükselen yıldız olacak”

Turizm Çalıştayı’na katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kocaeli’yi sanayi şehri olarak görmeyin. Turizm alanında yükselen bir yıldız olarak görmenizi istiyorum” dedi.

8-9 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan Turizm Çalıştayı RYP By Wyndham otelde gerçekleştirildi.
Kocaeli, turizm potansiyeli açısından sürekli konuşulduğunu, gerçekten önemli potansiyelleri olan ama bu potansiyelin yeterince keşfedilmediğini ifade edildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
 “Sektör temsilcisi arkadaşlarımızın da belirttiği gibi turizm alanında Kocaeli’nin çok önemli fırsatları vardır. Bu çalıştay da çok güzel fikirlerin çıkacağını da inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yedi yıl önce başlatılan “Marka Çalışması” için dünyanın önemli kentlerinden bir tanesi ve bu konuda isim yapmış Amsterdam’a gitmiştik. Kentimizin dinamiklerinin ve sektör temsilcilerinin olduğu ziyaretlerde farkındalık çalışması yapalım dedik. Orada, kentin marka değerleriyle ilgili yeterli çalışmalar yapılmamışsa, örneğin tarihi çalışmalar, şehre dair kitaplar yazılmamışsa sizin orada bir turizm potansiyeli ortaya çıkarmanız ve buna dair bir marka değeri çıkarmanız mümkün değil demişlerdi. Sonrası bizlerde çalışmalara başladık. İngilizce ve Türkçe turizm kitabı hazırladık. Bunun geliştirilmesi ve daha küçük broşürler hazırlanması ile tanıtım kitaplarının hazırlanmasını gerektiğini de biliyoruz”.
KATILANLAR
 RYP By Wyndham otelde gerçekleştirilen Çalıştaya Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Suat Yıldız ve diğer davetlilerin yanı sıra turizm sektöründe faaliyet sürdüren firma temsilcileride hazır bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.