Kocaeli, TOURMAG Turizm Dergisi’ne kapak oldu

Kocaeli, TOURMAG Turizm Dergisi’ne kapak oldu

Kocaeli'nin tarihi ve kültürel mekânlarını tanıtmak ve görünürlüğünü artırmak için İl Kültür ve Turizm Müdürü Ercan Yamen koordinatörlüğünde TOURMAG Dergisi, Kocaeli’yi tanıtan bir çalışmaya imza attı. 

Geçtiğimiz ay gerçekleşen Kocaeli tanıtım turuna derginin imtiyaz sahibi Kadir Toprakkaya, Genel yayın yönetmeni Canan Toparkkaya ve editör Serap Gürses eşlik etmişti.  Bu sayıda, Nikomedia Krallığı’ndan Kartaca’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan süreçte Hannibal, Fatih Sultan Mehmet ve Osman Hamdi’nin yollarının Kocaeli şehrinde kesiştiğine dikkat çekiliyor. Dergide, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ercan Yamen, tarihçi yazar Volkan Şener ve Müze Müdürü Serkan Gedük’ün de yazıları yer alıyor.
KOCAELİ'NDE ÖNEMLİ TURİZM DEĞERLERİ VAR
Öte yandan Kocaeli ile ilgili olarak; Pek çoğumuzun devasa sanayi kuruluşları ve petrokimya tesisleriyle bildiği Kocaeli, TOURMAG Turizm Dergisi’ne kapak oldu. Kadir Toprakkaya ve Pınar Baltacı’nın birlikte kaleme aldıkları inceleme yazısında, bölgenin sahip olduğu değerlerin dünyanın başını döndürebilecek düzeyde olduğuna vurgu yapılıyor.
SAFFET EMRE TONGUÇ’UN ALTERNATİF ROTASI
Kocaeli’yi kapak konusu yapmaya yönelten yazar Saffet Emre Tonguç ise  yine dergi sayfalarında yer alan yazısında; Kocaeli bölgesini alternatif bir gezi rotası olarak gördüğünü belirterek, ‘Gebze’de tarihin, Eskihisar’da sanatın izleri görülmeli’ mesajını verdi. TOURMAG Turizm Dergisi’nin Kocaeli özel sayısına Kocaeli il sınırları içindeki gazete satış noktalarından ulaşabilmek mümkün. Ayrıca TURKCELL Dergilik uygulamasında ‘Online Versiyonu’’da bulunmakta.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.