Kocaeli Sıfır Atık’ta örnek oldu

Kocaeli Sıfır Atık’ta örnek oldu

Sıfır Atık Projesi'nde Türkiye’de model olacak çalışmaya imza atan Vali Hüseyin Aksoy, kamu kurumları dışında vatandaşı da projeye dahil ettiklerini belirtti.

Aksoy, kamu kurumlarındaki çalışma ile 141 bin 124 ağacı kesilmekten kurtardıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi 81 ilde valilikler öncülüğünde 2018 yılından bu yana yürütülüyor. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından yürütülen proje 80 ilin de önüne geçerek başarılı örnekler çıkarmaya başladı. İlk olarak kamu kurumlarında başlanan Sıfır Atık Projesi 12 ilçede 83 site de dahil edilerek Türkiye’de ilk kez Sıfır Atık Projesi vatandaşa indirgendi. 
12 OSB,  19 LİMAN DA  PROJE HAYATA GEÇTİ
Proje ve çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Hüseyin Aksoy, Sıfır Atık Projesi'nin çalışmalarının 19 Şubat 2019 tarihinde tüm illerde tamamlandığını ve 23 Mart’a Kocaeli’de ilk toplantısını yaparak başlattıklarını belirtti. Tüm kamu kurumlarında Sıfır Atık Projesi'ne geçtiklerini belirten Aksoy, “Okullarda, hastanelerde, belediye binalarında, üniversitelerde, 12 OSB bölge müdürlükleri, 36 limanın 19’unda Sıfır Atık Projesi hayata geçti ve tamamlandı. 
141 BİN 124 AĞAÇ KURTULDU 
Sıfır Atık Projesi ile 8 bin 307 ton kağıt, 4 bin 179 ton metal, 2 bin 687 ton cam 5 bin 666 ton plastik dönüşüme gönderildi. Bu çalışma ile 141 bin 124 ağaç kesilmekten kurtuldu. Bakanlığımız bizden talebi Sıfır Atık Projesi'ni kamuda tam anlamı ile hayata geçirmekti. Ancak biz bir adım öteye gidelim dedik. Vatandaşı ve kenti de projeye dahil edelim dedik. Bu konuda çalışma yaptık ve her ilçede en az bir toplu yaşam alanı olan sitede başlayalım dedik.
DİLOVASI PROJENİN İÇİNDE
Mutlaka her ilçede 2-3 site ile bu işe başlamanın kolay olacağını düşündük. Ancak Dilovası’nda site olmadığı için buraya farklı bir formül bulduk. Dilovası Tavşancıl mahallesinde Bülbül Sokakta 10 binayı Sıfır Atık Projesi'ne dahil ederek bu ilçemizi de projenin içinde olmasını sağladık. Sokakta 10 binada 60 daire var. Bu bizim için burada bir örnek çıkarmaya yetecek. 
92 BİN 200 VATANDAŞ DAHİL EDİLDİ
 Dilovası’nda yer bulmakla birlikte 12 ilçemizde 83 sitede 23 bin 143 dairede toplam 92 bin 200 kişiyi Sıfır Atık Projesi'ne dahil ettik. Sitelerimize kağıt, metal, cam ve plastik için ayrı konteynırlar yerleştirdik. Bundan sonra aşama aşama projemizi yaygınlaştıracağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüzde bizimle aynı duyarlılıkta projeyi için çalışıyorlar.
Bunlar dışında 18 bin 212 kişiye de Sıfır Atık eğitimi verildi. Sıfır Atık konusunda Türkiye’de öncü illerden biriyiz. Sıfır atığa geçen kamu kurumları sayısı ve vatandaşları katma yönünde iyi durumdayız” dedi. *Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.