Kocaeli, şehitler için yürüdü! Teröre lanet yağdı

Kocaeli, şehitler için yürüdü! Teröre lanet yağdı

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği ve Filistin'e Destek Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği yürüyüşte şehitler anılırken, teröre ve İsrail'e lanet okundu.

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği ve Filistin'e Destek Platformu son dönemdeki terörist saldırılara hem de İsrail'in Gazze'ye yönelik katliam boyutuna varan saldırılara tepki amacıyla ortak bir yürüyüş düzenledi.

İzmit ilçesinde Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüşe önceki dönem Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus, MKYK Üyesi İlyas Şeker, Filistin'e Destek Platformu Sözcüsü Muhammet Hanifi Akbulut, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, STK temsilcileri ve çok sayıda Kocaelili katıldı. Merkez Bankası önünden harekete geçen yürüyüş kolu, şehitlerin isimlerini tek tek okuyarak ve sloganlar atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Burada Kur'an tilaveti getirildi, şehitler için dualar okundu. Basın metnini ise Muhammet Hanifi Akbulut okudu.whatsapp-image-2024-01-13-at-16-08-44-4.jpeg

“VATAN SİZE MİNNETTARDIR”

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüzü Muhammet Hanefi Akbulut yaptığı açıklamada, “Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde pkk terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize Allah,tan şifa diliyoruz. Şehit olan kahraman askerlerimiz Gökan Delen, Bahadır Canbulat, Hakan Gün, Ahmet Köroğlu, Samet Aslan, Serkan Sayın, Müslüm Özdemir, Kemal Batur, Emrullah Gülmez, Murat Atar, Muhammed Tunahan Evcin, Vatan size minnettardır. Aziz şehitlerimize canab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizi yetiştiren ve asker ocağına gönderen kıymetli anne ve babalarının ellerinden öpüyor, başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Öfkemiz acımızdan daha büyüktür. Saldırıda bulunan hainlerle girilen çatışmada teröristlerin leşlerini alan kahraman askerlerimizin alınlarından öpüyoruz. Devletimiz terör yuvalarına yapılan harekatlarla şehitlerimizin dökülen kanlarını yerde bırakmadı bırakmay​​​​​​​acak.whatsapp-image-2024-01-13-at-16-08-44.jpeg​​​​​​​

“FİLİSTİN’DE 23 BİNİ AÇKIN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ”

Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp. İşgalci İsrail’in saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de, siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Mısır Hükümeti’nin Gazze’de ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin şehre girebilmesi için Refah Sınır Kapısı’nı bir an önce tamamen açması gerekiyor. Vicd​​​​​​​an sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır”ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-01-13-at-16-08-44-3.jpeg​​​​​​​whatsapp-image-2024-01-13-at-16-08-44-1.jpeg​​​​​​​

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.