Kocaeli Şehir Hastanesi'nden Hayati Aşı Çağrısı: 'Herkes İçin Aşı Zamanı!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nden Hayati Aşı Çağrısı: 'Herkes İçin Aşı Zamanı!

22-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Aşı Haftası dolayısıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çakmak Taşkın'dan önemli açıklamalar geldi. Dr. Taşkın, aşılamayı "dünyanın en etkili ve maliyet-etkin sağlık müdahalelerinden biri" olarak nitelendirerek, tüm dünyada aşıya katılımın artırılmasının toplum sağlığı ve refahını iyileştireceğini vurguladı.

Dr. Taşkın, Türkiye'de 1981'den bu yana yürütülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı sayesinde pek çok hastalığın kontrol altına alındığını belirtti. Ücretsiz olarak uygulanan aşılar arasında boğmaca, difteri, tetenoz, kızamık, kabakulak, hepatit B, ve daha birçok önemli hastalığa karşı aşılar bulunduğunu vurgulayan Taşkın, Ayrıca, gebelere yapılan aşılar sayesinde yenidoğan bebeklerin de korunduğunu ifade etti.

AŞI KARŞITLIĞI TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
Dr. Çakmak Taşkın, aşılama sayesinde çiçek hastalığının 1977'de yok edildiğini ve çocuk felci vakalarının da büyük ölçüde azaldığını anlattı. Ancak, aşılanmamış yaklaşık 20 milyon çocuk bulunduğunu ve son yıllarda kızamık, difteri ve boğmaca gibi aşı ile önlenebilir hastalıklarda salgınlar yaşandığını vurguladı. Aşı karşıtlığının, yanlış bilgilendirme ve iletişim araçlarının genişlemesiyle daha da arttığını vurgulayan Dr. Taşkın, bu durumun toplum sağlığını tehdit ettiğini belirtti. Aşı hizmetlerindeki herhangi bir aksamanın hastalık salgınlarına neden olabileceğini, bu nedenle hizmetlerin kesintisiz devam etmesinin önemine dikkat çekti. Dr. Taşkın, her bireyin aşılanmasının hem kendisi hem de toplum sağlığı için büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Herkes için aşı zamanı!" çağrısında bulundu.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.