Kocaeli Şehir Hastanesi’nde El Hijyeni Etkinliği

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde El Hijyeni Etkinliği

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde ilk kez ‘’ Dünya El Hijyeni Günü’’ sebebi ile El Hijyeni Etkinliği düzenlendi.

El Hijyenine farkındalık oluşturmak için hastanemiz Enfeksiyon Kalite Kontrol Komitesi tarafından koordine edilen bilgilendirici etkinlik çalışanların yoğun ilgisini çekti.

Enfeksiyon Kalite Kontrol Komitesi Sorumlu Hekimi Dr. Semra Özgümüş: ‘Enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde el hijyeni sağlanması en etkili ve en ucuz yöntemdir. El hijyeni konusunda farkındalığı artırarak, sağlık çalışanlarını ve hastaları enfeksiyonlardan korumak etkinliğin ana amacıdır’. Diye konuştu

Etkinlik süresince antibakteriyel jel, el antiseptiği, kokulu sabun ve su ikram edilmiş olup bilgilendirici broşürler dağıtılarak el hijyeni önemi vurgulanmıştır.

Hastanemiz Başhekimi Sn: Op. Dr. Aziz Çardak, Başhekim yardımcısı Uzm. Dr. Nihat Üstüner, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Halil Kaçar ve diğer Hastane yöneticilerinin ziyaret ettiği stand; El antiseptiği kullanımı sonrası her iki elini florosan ışıklı cihazın içine alarak etkili ve doğru el antiseptiği kullanımı değerlendirildi ve etkin el hijyeni hakkında bilgilendirme yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.